×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelové řezy

Inspirujte se podobnými recepty

Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny

Karamelové řezy

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky, prosáté
40 g strouhaného kokosu
125 g másla, pokojové teploty
90 g hnědého cukru
NA KARAMELOVOU NÁPLŇ
125 g másla, na kousky
2 konzervy po 395 g slazeného kondenzovaného mléka
115 g zlatého sirupu
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU [Čokoláda]
200 g tmavé čokolády, nasekané
1 lžíce rostlinného oleje

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Z mouky, kokosu, másla a cukru zpracujte těsto a pomocí vnější strany lžíce ho natlačte do vymazané a pečicím papírem vyložené formy 20×30 cm. Pečte 15–20 minut dozlatova.
Mezitím si připravte karamelovou náplň. Máslo, mléko a sirup přiveďte na středním plamenu k varu, za občasného prošlehání nechte trošku zhoustnout, trvá to 10 minut. Snižte teplotu v troubě na 150 °C, nalijte karamel na upečené těsto, rozetřete a vraťte ještě na 15–20 minut do trouby. Pak nechte zcela vychladnout. Čokoládu s olejem rozpusťte a rozetřete rovnoměrně na karamel. Dejte vychladit do lednice, alespoň na 30 minut. Teplým nožem krájejte kostky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelové řezy

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Devatero cukroví Magazín 12/2016 Počet porcí: na 40 kousků
Průměrné hodnocení 5 (6)
Je to cukroví nebo to není cukroví? V každém případě se karamelové řezy hodí právě pro výjimečné sváteční chvíle.

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky, prosáté
40 g strouhaného kokosu
125 g másla, pokojové teploty
90 g hnědého cukru
NA KARAMELOVOU NÁPLŇ
125 g másla, na kousky
2 konzervy po 395 g slazeného kondenzovaného mléka
115 g zlatého sirupu
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU [Čokoláda]
200 g tmavé čokolády, nasekané
1 lžíce rostlinného oleje

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Z mouky, kokosu, másla a cukru zpracujte těsto a pomocí vnější strany lžíce ho natlačte do vymazané a pečicím papírem vyložené formy 20×30 cm. Pečte 15–20 minut dozlatova.
Mezitím si připravte karamelovou náplň. Máslo, mléko a sirup přiveďte na středním plamenu k varu, za občasného prošlehání nechte trošku zhoustnout, trvá to 10 minut. Snižte teplotu v troubě na 150 °C, nalijte karamel na upečené těsto, rozetřete a vraťte ještě na 15–20 minut do trouby. Pak nechte zcela vychladnout. Čokoládu s olejem rozpusťte a rozetřete rovnoměrně na karamel. Dejte vychladit do lednice, alespoň na 30 minut. Teplým nožem krájejte kostky a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Smažený kapr rychle
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se...
Kuřecí roláda se žampiony
Kuřecí roláda se žampiony
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Domácí majonéza
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny

Inspirujte se podobnými recepty