×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Karamelové řezy

Inspirujte se podobnými recepty

Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem

Karamelové řezy

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky, prosáté
40 g strouhaného kokosu
125 g másla, pokojové teploty
90 g hnědého cukru
NA KARAMELOVOU NÁPLŇ
125 g másla, na kousky
2 konzervy po 395 g slazeného kondenzovaného mléka
115 g zlatého sirupu
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU [Čokoláda]
200 g tmavé čokolády, nasekané
1 lžíce rostlinného oleje

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Z mouky, kokosu, másla a cukru zpracujte těsto a pomocí vnější strany lžíce ho natlačte do vymazané a pečicím papírem vyložené formy 20×30 cm. Pečte 15–20 minut dozlatova.
Mezitím si připravte karamelovou náplň. Máslo, mléko a sirup přiveďte na středním plamenu k varu, za občasného prošlehání nechte trošku zhoustnout, trvá to 10 minut. Snižte teplotu v troubě na 150 °C, nalijte karamel na upečené těsto, rozetřete a vraťte ještě na 15–20 minut do trouby. Pak nechte zcela vychladnout. Čokoládu s olejem rozpusťte a rozetřete rovnoměrně na karamel. Dejte vychladit do lednice, alespoň na 30 minut. Teplým nožem krájejte kostky a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Karamelové řezy

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Devatero cukroví Magazín 12/2016 Počet porcí: na 40 kousků
Průměrné hodnocení 5 (7)
Je to cukroví nebo to není cukroví? V každém případě se karamelové řezy hodí právě pro výjimečné sváteční chvíle.

Co budete potřebovat

150 g hladké mouky, prosáté
40 g strouhaného kokosu
125 g másla, pokojové teploty
90 g hnědého cukru
NA KARAMELOVOU NÁPLŇ
125 g másla, na kousky
2 konzervy po 395 g slazeného kondenzovaného mléka
115 g zlatého sirupu
NA ČOKOLÁDOVOU POLEVU [Čokoláda]
200 g tmavé čokolády, nasekané
1 lžíce rostlinného oleje

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Z mouky, kokosu, másla a cukru zpracujte těsto a pomocí vnější strany lžíce ho natlačte do vymazané a pečicím papírem vyložené formy 20×30 cm. Pečte 15–20 minut dozlatova.
Mezitím si připravte karamelovou náplň. Máslo, mléko a sirup přiveďte na středním plamenu k varu, za občasného prošlehání nechte trošku zhoustnout, trvá to 10 minut. Snižte teplotu v troubě na 150 °C, nalijte karamel na upečené těsto, rozetřete a vraťte ještě na 15–20 minut do trouby. Pak nechte zcela vychladnout. Čokoládu s olejem rozpusťte a rozetřete rovnoměrně na karamel. Dejte vychladit do lednice, alespoň na 30 minut. Teplým nožem krájejte kostky a podávejte.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v...
Vinná klobása v listovém těstě
Vinná klobása v listovém těstě
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Kapříci s kaší
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček...
Salát z kapustiček se slaninou
Salát z kapustiček se slaninou
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s...
Linecké hvězdičky s džemem
Linecké hvězdičky s džemem

Inspirujte se podobnými recepty