Karamelové poháry s jablečným konfitem
Ingredience
800 g | jablek |
4 | lžíce třtinového cukru |
1 | lžíce skořice |
špetka muškátového květu | |
špetka badyánu | |
1 | citron NP Bio |
120 g | cukru krystalu |
100 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
20 g | másla |
sůl | |
50 g | vlašských ořechů |
50 g | ovesných vloček |
Postup přípravy
1. Oloupejte 700 g jablek, zbavte je jádřinců a nakrájejte na kostičky 1,5 × 1,5 cm.
2. Smíchejte s třtinovým cukrem, skořicí, muškátovým květem a badyánem.
3. Nastrouhejte kůru z bio citronu a vymačkejte šťávu. Vše dobře promíchejte a dejte do pekáčku. Jablka pečte na 200 °C cca 20–30 minut, až změknou a zkaramelizují. Vyndejte a nechte vychladnout.
4. Mezitím usušte jemně nakrájené plátky zbylého jablka rozprostřené na plechu s pečicím papírem v troubě na 160 °C cca 30–40 minut dle tloušťky.
5. Na karamel si připravte pánvičku. Do ní vložte cukr krystal a nechte ho na plameni zkaramelizovat. Mezitím zahřejte 100 ml smetany ke šlehání v mikrovlnce do horka. Až cukr zkaramelizuje, stáhněte ho z plotny a pomalu postupně přilévejte za stálého míchání horkou smetanu, nakonec přidejte máslo a špetku soli. Nechte v misce vychladnout do pokojové teploty.
6. Připravte skleničky. Do 2/3 vložte jablka, pak lžíci karamelu. Na pánvi opražte nasekané vlašské ořechy spolu s vločkami a vsypte na karamel. Nakonec ušlehejte zbylou šlehačku dotuha a zakryjte jablky s karamelem. Vše ozdobte plátkem jablka.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY