
Kapustový salát s mrkvovým dresinkem
Tento salát je ideální volbou pro všechny, kteří hledají výživnou a lehkou variantu oběda nebo večeře. Bohatý na vitamíny a minerály, přinese nejen potěšení chuťovým pohárkům, ale také přispěje k vašemu zdraví. Snadná příprava a barevný vzhled dělají z tohoto salátu skvělou volbu pro každodenní stravování i speciální příležitosti.

Velmi snadné
16-30 minut
0/5
Vegetariánské
Salát
Ingredience
Složení 4 porce
- Cizrna sterilovaná 200 g
- Mango 1 ks
- Řepa červená předvařená 150 g
- Mrkev 3 ks
- Kapusta hlávková
- Avokádo 1 ks
- Sůl
- Pomeranč 1 ks
- Zázvor 1 cm
- Přesnídávka mrkvová 80 g
- Olej olivový BIO 30 ml
- Med 1 člž
- Dýňová semínka 30 g
- Brusinky sušené 40 g
- Sezam 10 g
- Pepř
- Cizrna sterilovaná 200 g
- Mango 1 ks
- Řepa červená předvařená 150 g
- Mrkev 3 ks
- Kapusta hlávková
- Avokádo 1 ks
- Sůl
- Pomeranč 1 ks
- Zázvor 1 cm
- Přesnídávka mrkvová 80 g
- Olej olivový BIO 30 ml
- Med 1 člž
- Dýňová semínka 30 g
- Brusinky sušené 40 g
- Sezam 10 g
Příprava
- 1Cizrnu sceďte, 2 omyté mrkve nastrouhejte nahrubo a řepu nakrájejte na plátky půlměsíčků. Dužinu oloupaného manga nakrájejte na kostky, oloupané avokádo na plátky a dejte stranou.
- 2Z dobře omytých vnějších listů kapusty vykrojte stvoly, nahrubo nakrájejte a pak je 2 minuty povařte v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.
- 3Mezitím připravte dresink. Ostrým nožíkem odkrájejte z pomeranče slupku až na dužinu. Všechny měsíčky dužiny vykrojte nad miskou, aby se zachytila šťáva, a dejte je stranou. Zachycenou šťávu vlijte do mixéru a zbylé torzo pomeranče do něj také vymačkejte. Přidejte nahrubo nakrájenou omytou mrkev, oloupaný zázvor, vlijte mrkvovou přesnídávku, med, olej a dle chuti osolte a opepřete.
- 4Okapanou kapustu dejte do mísy. Přisypte cizrnu, pokládejte zeleninu a ovoce, dýňová semínka, brusinky a lehce promíchejte.
- 5Před podáváním přelijte dresinkem a posypte sezamem.
- 1Cizrnu sceďte, 2 omyté mrkve nastrouhejte nahrubo a řepu nakrájejte na plátky půlměsíčků. Dužinu oloupaného manga nakrájejte na kostky, oloupané avokádo na plátky a dejte stranou.
- 2Z dobře omytých vnějších listů kapusty vykrojte stvoly, nahrubo nakrájejte a pak je 2 minuty povařte v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.
- 3Mezitím připravte dresink. Ostrým nožíkem odkrájejte z pomeranče slupku až na dužinu. Všechny měsíčky dužiny vykrojte nad miskou, aby se zachytila šťáva, a dejte je stranou. Zachycenou šťávu vlijte do mixéru a zbylé torzo pomeranče do něj také vymačkejte. Přidejte nahrubo nakrájenou omytou mrkev, oloupaný zázvor, vlijte mrkvovou přesnídávku, med, olej a dle chuti osolte a opepřete.
- 4Okapanou kapustu dejte do mísy. Přisypte cizrnu, pokládejte zeleninu a ovoce, dýňová semínka, brusinky a lehce promíchejte.
- 5Před podáváním přelijte dresinkem a posypte sezamem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.