Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Kapustový salát s mrkvovým dresinkem

Další recepty a články

Restované tofu s jarní...
Restované tofu s...
Restované tofu s jarní...
Restované tofu s jarní...
Zapečená zelenina s trhaným...
Zapečená zelenina s...
Zapečená zelenina s trhaným...
Zapečená zelenina s trhaným...

Kapustový salát s mrkvovým dresinkem

Co budete potřebovat

200 g sterilované cizrny
3 mrkve
150 g předvařené červené řepy
1 mango
1 avokádo
5 listů kapusty
sůl
1 pomeranč
1 cm zázvoru
80 g mrkvové přesnídávky
1 lžička medu
30 ml olivového oleje NP Bio
pepř
30 g dýňových semínek
40 g sušených brusinek
10 g bílého sezamu

Jak na to?

1. Cizrnu sceďte, 2 omyté mrkve nastrouhejte nahrubo a řepu nakrájejte na plátky půlměsíčků. Dužinu oloupaného manga nakrájejte na kostky, oloupané avokádo na plátky a dejte stranou.

2. Z dobře omytých vnějších listů kapusty vykrojte stvoly, nahrubo nakrájejte a pak je 2 minuty povařte v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.

3. Mezitím připravte dresink. Ostrým nožíkem odkrájejte z pomeranče slupku až na dužinu. Všechny měsíčky dužiny vykrojte nad miskou, aby se zachytila šťáva, a dejte je stranou. Zachycenou šťávu vlijte do mixéru a zbylé torzo pomeranče do něj také vymačkejte. Přidejte nahrubo nakrájenou omytou mrkev, oloupaný zázvor, vlijte mrkvovou přesnídávku, med, olej a dle chuti osolte a opepřete.

4. Okapanou kapustu dejte do mísy. Přisypte cizrnu, pokládejte zeleninu a ovoce, dýňová semínka, brusinky a lehce promíchejte.

5. Před podáváním přelijte dresinkem a posypte sezamem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapustový salát s mrkvovým dresinkem

Salát Velmi snadné Rychlá večeře Vegetariánské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 3/2021 Počet porcí: 4
(0)
Vyzkoušejte rychlé recepty, které jsou navíc z jednoho hrnce, pánve nebo pekáčku, a tak neztratíte čas ani mytím nádobí.

Co budete potřebovat

200 g sterilované cizrny
3 mrkve
150 g předvařené červené řepy
1 mango
1 avokádo
5 listů kapusty
sůl
1 pomeranč
1 cm zázvoru
80 g mrkvové přesnídávky
1 lžička medu
30 ml olivového oleje NP Bio
pepř
30 g dýňových semínek
40 g sušených brusinek
10 g bílého sezamu

Jak na to?

1. Cizrnu sceďte, 2 omyté mrkve nastrouhejte nahrubo a řepu nakrájejte na plátky půlměsíčků. Dužinu oloupaného manga nakrájejte na kostky, oloupané avokádo na plátky a dejte stranou.

2. Z dobře omytých vnějších listů kapusty vykrojte stvoly, nahrubo nakrájejte a pak je 2 minuty povařte v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.

3. Mezitím připravte dresink. Ostrým nožíkem odkrájejte z pomeranče slupku až na dužinu. Všechny měsíčky dužiny vykrojte nad miskou, aby se zachytila šťáva, a dejte je stranou. Zachycenou šťávu vlijte do mixéru a zbylé torzo pomeranče do něj také vymačkejte. Přidejte nahrubo nakrájenou omytou mrkev, oloupaný zázvor, vlijte mrkvovou přesnídávku, med, olej a dle chuti osolte a opepřete.

4. Okapanou kapustu dejte do mísy. Přisypte cizrnu, pokládejte zeleninu a ovoce, dýňová semínka, brusinky a lehce promíchejte.

5. Před podáváním přelijte dresinkem a posypte sezamem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Restované tofu s jarní...
Restované tofu s jarní...
Restované tofu s jarní...
Restované tofu s jarní...
Zapečená zelenina s trhaným...
Zapečená zelenina s trhaným...
Zapečená zelenina s trhaným...
Zapečená zelenina s trhaným...

Inspirujte se podobnými recepty