
Kapustový salát s mrkvovým dresinkem
Postup přípravy
1. Cizrnu sceďte, 2 omyté mrkve nastrouhejte nahrubo a řepu nakrájejte na plátky půlměsíčků. Dužinu oloupaného manga nakrájejte na kostky, oloupané avokádo na plátky a dejte stranou.
2. Z dobře omytých vnějších listů kapusty vykrojte stvoly, nahrubo nakrájejte a pak je 2 minuty povařte v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.
3. Mezitím připravte dresink. Ostrým nožíkem odkrájejte z pomeranče slupku až na dužinu. Všechny měsíčky dužiny vykrojte nad miskou, aby se zachytila šťáva, a dejte je stranou. Zachycenou šťávu vlijte do mixéru a zbylé torzo pomeranče do něj také vymačkejte. Přidejte nahrubo nakrájenou omytou mrkev, oloupaný zázvor, vlijte mrkvovou přesnídávku, med, olej a dle chuti osolte a opepřete.
4. Okapanou kapustu dejte do mísy. Přisypte cizrnu, pokládejte zeleninu a ovoce, dýňová semínka, brusinky a lehce promíchejte.
5. Před podáváním přelijte dresinkem a posypte sezamem.