Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kapustový salát s mrkvovým dresinkem

Kapustový salát s mrkvovým dresinkem

Vyzkoušejte rychlé recepty, které jsou navíc z jednoho hrnce, pánve nebo pekáčku, a tak neztratíte čas ani mytím nádobí.

Ingredience

200 g sterilované cizrny
3 mrkve
150 g předvařené červené řepy
1 mango
1 avokádo
5 listů kapusty
sůl
1 pomeranč
1 cm zázvoru
80 g mrkvové přesnídávky
1 lžička medu
30 ml olivového oleje NP Bio
pepř
30 g dýňových semínek
40 g sušených brusinek
10 g bílého sezamu

Postup přípravy

1. Cizrnu sceďte, 2 omyté mrkve nastrouhejte nahrubo a řepu nakrájejte na plátky půlměsíčků. Dužinu oloupaného manga nakrájejte na kostky, oloupané avokádo na plátky a dejte stranou.

2. Z dobře omytých vnějších listů kapusty vykrojte stvoly, nahrubo nakrájejte a pak je 2 minuty povařte v osolené vodě. Sceďte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat.

3. Mezitím připravte dresink. Ostrým nožíkem odkrájejte z pomeranče slupku až na dužinu. Všechny měsíčky dužiny vykrojte nad miskou, aby se zachytila šťáva, a dejte je stranou. Zachycenou šťávu vlijte do mixéru a zbylé torzo pomeranče do něj také vymačkejte. Přidejte nahrubo nakrájenou omytou mrkev, oloupaný zázvor, vlijte mrkvovou přesnídávku, med, olej a dle chuti osolte a opepřete.

4. Okapanou kapustu dejte do mísy. Přisypte cizrnu, pokládejte zeleninu a ovoce, dýňová semínka, brusinky a lehce promíchejte.

5. Před podáváním přelijte dresinkem a posypte sezamem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty