Kapr načerno
Ingredience
4 | filety z kapra, s kůží |
1 | citron + 2 kolečka navíc |
sůl | |
1 | menší mrkev + 1 menší petržel |
kousek celeru | |
1 | menší cibule |
2 | lžíce másla |
1 | lžička cukru + na doladění |
1–2 | lžíce hladké mouky |
2 | lžíce nastrouhaného perníku |
5 | kuliček černého pepře |
5 | kuliček nového koření |
3 | bobkové listy |
100 g | švestkových povidel |
4 | lžíce červeného vína |
šťáva z citronu či ocet na doladění | |
2 | hrsti rozinek |
10 | sušených švestek |
1 | malá hrst vlašských ořechů, |
nasekaných | |
1 | lžíce rybízového džemu, |
nejlépe domácího |
Postup přípravy
Filety z kapra očistěte a pokapejte šťávou z citronu a nechte asi 15 minut odležet. Pak je dejte na 5 minut vařit do vroucí osolené vody. Vyndejte je, vývar uschovejte a filety zbavte kůže a každý přepulte. Mrkev, petržel, celer i cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte zeleninu, posypte cukrem a opečte dočervena. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte trochou vývaru z ryby, aby byla zelenina tak akorát potopená, dusila se, ne vařila, přidejte 2 oloupaná kolečka citronu a přiveďte k varu. Přidejte perník, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, povidla, víno a krátce, asi 10 minut, povařte. Podle chuti dolaďte cukrem a citronovou šťávou nebo octem. Pak přeceďte a do omáčky dejte propláchnuté rozinky, přepůlené sušené švestky, ořechy a džem. Znovu asi 10 minut vařte. Nakonec do omáčky dejte kapří maso, krátce zahřejte, odstavte, nechte vychladnout a pak dejte na den do chladu, aby se vše rozleželo.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY