×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kapr načerno

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Kapr načerno

Co budete potřebovat

4 filety z kapra, s kůží
1 citron + 2 kolečka navíc
sůl
1 menší mrkev + 1 menší petržel
kousek celeru
1 menší cibule
2 lžíce másla
1 lžička cukru + na doladění
1–2 lžíce hladké mouky
2 lžíce nastrouhaného perníku
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
100 g švestkových povidel
4 lžíce červeného vína
šťáva z citronu či ocet na doladění
2 hrsti rozinek
10 sušených švestek
1 malá hrst vlašských ořechů,
nasekaných
1 lžíce rybízového džemu,
nejlépe domácího

Jak na to?

Filety z kapra očistěte a pokapejte šťávou z citronu a nechte asi 15 minut odležet. Pak je dejte na 5 minut vařit do vroucí osolené vody. Vyndejte je, vývar uschovejte a filety zbavte kůže a každý přepulte. Mrkev, petržel, celer i cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte zeleninu, posypte cukrem a opečte dočervena. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte trochou vývaru z ryby, aby byla zelenina tak akorát potopená, dusila se, ne vařila, přidejte 2 oloupaná kolečka citronu a přiveďte k varu. Přidejte perník, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, povidla, víno a krátce, asi 10 minut, povařte. Podle chuti dolaďte cukrem a citronovou šťávou nebo octem. Pak přeceďte a do omáčky dejte propláchnuté rozinky, přepůlené sušené švestky, ořechy a džem. Znovu asi 10 minut vařte. Nakonec do omáčky dejte kapří maso, krátce zahřejte, odstavte, nechte vychladnout a pak dejte na den do chladu, aby se vše rozleželo.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kapr načerno

Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

4 filety z kapra, s kůží
1 citron + 2 kolečka navíc
sůl
1 menší mrkev + 1 menší petržel
kousek celeru
1 menší cibule
2 lžíce másla
1 lžička cukru + na doladění
1–2 lžíce hladké mouky
2 lžíce nastrouhaného perníku
5 kuliček černého pepře
5 kuliček nového koření
3 bobkové listy
100 g švestkových povidel
4 lžíce červeného vína
šťáva z citronu či ocet na doladění
2 hrsti rozinek
10 sušených švestek
1 malá hrst vlašských ořechů,
nasekaných
1 lžíce rybízového džemu,
nejlépe domácího

Jak na to?

Filety z kapra očistěte a pokapejte šťávou z citronu a nechte asi 15 minut odležet. Pak je dejte na 5 minut vařit do vroucí osolené vody. Vyndejte je, vývar uschovejte a filety zbavte kůže a každý přepulte. Mrkev, petržel, celer i cibuli oloupejte a nakrájejte na drobné kostičky. V hrnci rozehřejte máslo, přidejte zeleninu, posypte cukrem a opečte dočervena. Zaprašte ji moukou a opékejte dozlatova. Zalijte trochou vývaru z ryby, aby byla zelenina tak akorát potopená, dusila se, ne vařila, přidejte 2 oloupaná kolečka citronu a přiveďte k varu. Přidejte perník, kuličky pepře, nového koření a bobkový list, povidla, víno a krátce, asi 10 minut, povařte. Podle chuti dolaďte cukrem a citronovou šťávou nebo octem. Pak přeceďte a do omáčky dejte propláchnuté rozinky, přepůlené sušené švestky, ořechy a džem. Znovu asi 10 minut vařte. Nakonec do omáčky dejte kapří maso, krátce zahřejte, odstavte, nechte vychladnout a pak dejte na den do chladu, aby se vše rozleželo.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty