Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.


Albert ČR
Recept Kakaové ořechy plněné čokoládou

Inspirujte se podobnými recepty

Kuba
Kuba
Kuba
Kuba
Anglické košíčky mince pies...
Anglické košíčky...
Anglické košíčky mince pies...
Anglické košíčky mince pies...
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Pikantní kapr a lehký...
Pikantní kapr a...
Pikantní kapr a lehký...
Pikantní kapr a lehký...

Kakaové ořechy plněné čokoládou

Co budete potřebovat

70 g vlašských ořechů
250 g másla
140 g hladké mouky
10 g holandského kakaa
110 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
60 g tuku
3 lžíce mléka
1 vejce
35 g kakaa
25 g čokolády na vaření

Jak na to?

1. Pomelte ořechy a přidejte k nim 125 g másla, prosátou mouku s 10 g kakaa, 70 g cukru moučky a vanilkový cukr. Smíchejte v misce a hněťte na těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte přes noc uležet do lednice.

2. Druhý den formičky vymazané tukem plňte odleženým těstem. Ořechy pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut. Ještě horké formičky opatrně vyklepněte. Skořápky ořechů nechte vychladnout a mezitím připravte krém.

3. Mléko, 40 g cukru moučky, žloutek a 35 g kakaa dejte do hrnce nad vodní lázeň tak, aby se voda nedotýkala dna hrnce. Za stálého míchání provařte ingredience do zhoustnutí.

4. Pak hrnec odstavte z plotny a zašlehejte 125 g másla nakrájeného na kostičky. Tímto krémem spojujte ořechy k sobě a dejte je ztuhnout do lednice.

5. Pak si připravte polevu. Nalámanou čokoládu spolu s 50 g tuku nechte rozpustit nad vodní lázní. Namáčejte do ní půlky ořechů a dejte je okapat na mřížku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kakaové ořechy plněné čokoládou

Dezert Snadné Sladká jídla Vánoce Vegetariánské Magazín 12/2020 Počet porcí: 25 kusů
(0)
Jak vzniklo vánoční cukroví?Předchůdcem křesťanské tradice byly pohanské zvyky, kdy se během oslav připravovalo pečivo, které prý mělo magickou moc. Pečivo tvarů jako slunce či zvířata se věšelo do světnice, chléva nebo na ovocné stromy a mělo chránit domácnost i úrodu. Vánoční cukroví, tak jak ho známe, sahá přibližně do začátku 19. století. Ve vesnicích se připravovalo z dostupných jednoduchých surovin, ve městech přidávali i cizokrajné koření a nejrůznější zdobení.

Co budete potřebovat

70 g vlašských ořechů
250 g másla
140 g hladké mouky
10 g holandského kakaa
110 g cukru moučky
1 vanilkový cukr
60 g tuku
3 lžíce mléka
1 vejce
35 g kakaa
25 g čokolády na vaření

Jak na to?

1. Pomelte ořechy a přidejte k nim 125 g másla, prosátou mouku s 10 g kakaa, 70 g cukru moučky a vanilkový cukr. Smíchejte v misce a hněťte na těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte přes noc uležet do lednice.

2. Druhý den formičky vymazané tukem plňte odleženým těstem. Ořechy pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut. Ještě horké formičky opatrně vyklepněte. Skořápky ořechů nechte vychladnout a mezitím připravte krém.

3. Mléko, 40 g cukru moučky, žloutek a 35 g kakaa dejte do hrnce nad vodní lázeň tak, aby se voda nedotýkala dna hrnce. Za stálého míchání provařte ingredience do zhoustnutí.

4. Pak hrnec odstavte z plotny a zašlehejte 125 g másla nakrájeného na kostičky. Tímto krémem spojujte ořechy k sobě a dejte je ztuhnout do lednice.

5. Pak si připravte polevu. Nalámanou čokoládu spolu s 50 g tuku nechte rozpustit nad vodní lázní. Namáčejte do ní půlky ořechů a dejte je okapat na mřížku.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kuba
Kuba
Kuba
Kuba
Anglické košíčky mince pies...
Anglické košíčky...
Anglické košíčky mince pies...
Anglické košíčky mince pies...
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Naše šunkofleky
Pikantní kapr a lehký...
Pikantní kapr a...
Pikantní kapr a lehký...
Pikantní kapr a lehký...

Inspirujte se podobnými recepty