Kakaové ořechy plněné čokoládou
Ingredience
70 g | vlašských ořechů |
250 g | másla |
140 g | hladké mouky |
10 g | holandského kakaa |
110 g | cukru moučky |
1 | vanilkový cukr |
60 g | tuku |
3 | lžíce mléka |
1 | vejce |
35 g | kakaa |
25 g | čokolády na vaření |
Postup přípravy
1. Pomelte ořechy a přidejte k nim 125 g másla, prosátou mouku s 10 g kakaa, 70 g cukru moučky a vanilkový cukr. Smíchejte v misce a hněťte na těsto. Zabalte do potravinářské fólie a dejte přes noc uležet do lednice.
2. Druhý den formičky vymazané tukem plňte odleženým těstem. Ořechy pečte v předehřáté troubě na 180 °C po dobu 8 minut. Ještě horké formičky opatrně vyklepněte. Skořápky ořechů nechte vychladnout a mezitím připravte krém.
3. Mléko, 40 g cukru moučky, žloutek a 35 g kakaa dejte do hrnce nad vodní lázeň tak, aby se voda nedotýkala dna hrnce. Za stálého míchání provařte ingredience do zhoustnutí.
4. Pak hrnec odstavte z plotny a zašlehejte 125 g másla nakrájeného na kostičky. Tímto krémem spojujte ořechy k sobě a dejte je ztuhnout do lednice.
5. Pak si připravte polevu. Nalámanou čokoládu spolu s 50 g tuku nechte rozpustit nad vodní lázní. Namáčejte do ní půlky ořechů a dejte je okapat na mřížku.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY