Kakaová buchta ve tvaru hvězdy s rumovou polevou
Ingredience
250g | cukru krupice |
250g | másla |
250g | hladké mouky |
80g | kakaa |
6 | vajec |
POLEVA: 300g práškového cukru | |
1 | lžíce rumu |
1 | lžička oleje |
šťáva z 1 vymačkaného citronu |
Postup přípravy
Udělejte si radost a upečte si na Vánoce kakaovou buchtu ve tvaru hvězdy s rumovou polevou.
1) Vejce rozdělte na žloutky a bílky.
2) Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
3) Žloutky s cukrem utřete na jemnou pěnu, zapracujte změklé máslo a kakao.
4) Poté střídavě přidávejte prosetou mouku a ušlehaný sníh.
5) Těsto vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě na 170°C.
6) Z upečeného plátu po zchladnutí vykrajujte formičkou hvězdičky, které potřete připravenou polevou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY