Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy s rumovou polevou

Kakaová buchta ve tvaru hvězdy s rumovou polevou

Ingredience

250g cukru krupice
250g másla
250g hladké mouky
80g kakaa
6 vajec
POLEVA: 300g práškového cukru
1 lžíce rumu
1 lžička oleje
šťáva z 1 vymačkaného citronu

Postup přípravy

Udělejte si radost a upečte si na Vánoce kakaovou buchtu ve tvaru hvězdy s rumovou polevou.

1) Vejce rozdělte na žloutky a bílky.

2) Z bílků ušlehejte tuhý sníh.

3) Žloutky s cukrem utřete na jemnou pěnu, zapracujte změklé máslo a kakao.

4) Poté střídavě přidávejte prosetou mouku a ušlehaný sníh.

5) Těsto vlijte do pekáče vyloženého pečicím papírem a upečte v předehřáté troubě na 170°C.

6) Z upečeného plátu po zchladnutí vykrajujte formičkou hvězdičky, které potřete připravenou polevou.

Pomohl vám recept?
7hodnocení3

Další videorecepty