Od 27. 12. je omezena otevírací doba prodejen do 21:00 hod a zákaz prodeje vybraného zboží.
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

Bio v akci

V hypermarketech Albert nyní najdete Bio nabídku v extra katalogu. Zkuste to s Bio i vy!

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a gratinovanými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

Kuba
Kuba
Kuba
Kuba
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a gratinovanými bramborami

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
1 kg brambor typu A
300 ml smetany ke šlehání (31 %)
sůl
pepř
mletý muškátový oříšek
4 kachní prsa (à 250 g)
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
200 ml červeného vína
2 hřebíčky
2 hvězdičky badyánu
2 snítky čerstvého tymiánu
3 snítky čerstvého rozmarýnu
300 g zavařovaných brusinek

Jak na to?

1. Zapékací mísu 20 × 30 cm vymažte máslem. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do připravené zapékací mísy. V misce promíchejte smetanu se lžičkou soli, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směsí přelijte brambory. Pečte v troubě na 180 °C 45 minut. Mezitím si připravte kachní prsa a omáčku.

2. Kůži na prsou nařízněte do mřížky. Vetřete do masa sůl a pepř. Na rozpáleném oleji prsa zprudka opékejte z každé strany 5 minut, nejprve kůží dolů. Poté vložte na 15 minut do trouby na 180 °C. Po upečení maso zabalte do alobalu a nechte 5 minut dojít.

3. Ve výpeku z kachních prsou osmahněte nakrájenou šalotku, zalijte červeným vínem, přidejte hřebíček, badyán, snítky tymiánu, rozmarýnu a brusinky. Nechte zredukovat.

4. Kachní prsa nakrájejte na plátky, přelijte je brusinkovou omáčkou a podávejte s gratinovanými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou a gratinovanými bramborami

Hlavní chod Snadné Maso Vánoce Bezlepkové Magazín 12/2020 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (6)
Boží hod je svátek určený pro návštěvy a rodinnou pohodu. Podle tradic se na Boží hod vždy připravovalo to nejlepší, co domácnost měla, a to byla často právě husa nebo kachna. A kdo by neměl rád do zlata vypečenou kachničku.

Co budete potřebovat

1 lžíce másla
1 kg brambor typu A
300 ml smetany ke šlehání (31 %)
sůl
pepř
mletý muškátový oříšek
4 kachní prsa (à 250 g)
1 lžíce olivového oleje
2 šalotky
200 ml červeného vína
2 hřebíčky
2 hvězdičky badyánu
2 snítky čerstvého tymiánu
3 snítky čerstvého rozmarýnu
300 g zavařovaných brusinek

Jak na to?

1. Zapékací mísu 20 × 30 cm vymažte máslem. Brambory oloupejte, nakrájejte na tenké plátky a navrstvěte do připravené zapékací mísy. V misce promíchejte smetanu se lžičkou soli, špetkou pepře a muškátového oříšku. Směsí přelijte brambory. Pečte v troubě na 180 °C 45 minut. Mezitím si připravte kachní prsa a omáčku.

2. Kůži na prsou nařízněte do mřížky. Vetřete do masa sůl a pepř. Na rozpáleném oleji prsa zprudka opékejte z každé strany 5 minut, nejprve kůží dolů. Poté vložte na 15 minut do trouby na 180 °C. Po upečení maso zabalte do alobalu a nechte 5 minut dojít.

3. Ve výpeku z kachních prsou osmahněte nakrájenou šalotku, zalijte červeným vínem, přidejte hřebíček, badyán, snítky tymiánu, rozmarýnu a brusinky. Nechte zredukovat.

4. Kachní prsa nakrájejte na plátky, přelijte je brusinkovou omáčkou a podávejte s gratinovanými bramborami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Kuba
Kuba
Kuba
Kuba
Francouzský bramborový salát
Francouzský...
Francouzský bramborový salát
Francouzský bramborový salát
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Inspirujte se podobnými recepty