Kachna s datlovou nádivkou

Kachní pečínky si přímo říkají o nádivku. A ta datlová je vskutku rafinovaná. Jemná vinná omáčka dokonale podtrhne chuť kachního masa. Jako přílohu jsme pro vás tentokrát vybrali bramborové šišky. Těsto na bramborové šišky je velmi rychlé. Hotové šišky jsou krásně vláčné a v kombinaci s praženou strouhankou vytvoří perfektní přílohu k nadívané kachně.
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 6 Magazín 11/2018
Snadné Hlavní chod Počet porcí: 6 Magazín 11/2018

Ingredience

1 kachna
sůl
50 g špeku
2 starší rohlíky
100 g sušených datlí Seeberger
1 velká hruška
200 ml mléka
100 g pekanových ořechů
3 větvičky tymiánu
2 vejce
mletý pepř
1 špejle
100 ml koňaku
3 lžíce třtinového cukru
3 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky skořice
150 ml vody
Bramborové šišky
500 g brambor
180 g hrubé mouky + na pomoučnění válu
sůl
1 vejce
1 žloutek
200 g strouhanky
Vinná omáčka
50 g třtinového cukru
1 kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
150 ml červeného vína
100 ml kachního výpeku
sůl 

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 150 °C.
Kachnu očistěte a osolte. Špek, rohlíky, datle i hrušku nakrájejte. Špek vypečte, přidejte rohlíky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
Vmíchejte datle, hrušku, ořechy a lístky tymiánu. Do vychladlé směsi zapracujte vejce, osolte a opepřete. Vzniklou nádivkou naplňte kachnu a uzavřete pomocí špejle. 
Na marinádu promíchejte koňak, cukr, zázvor a skořici. Potřete jí kachnu a vložte do pekáče prsy dolů, podlijte vodou a pečte zvolna asi dvě a půl hodiny. Otočte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova. Odeberte naběrač-
ku výpeku k přípravě omáčky. Podávejte s bramborovými šiškami a vinnou omáčkou.

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku, osolte, vyklepněte vejce, přidejte žloutek navíc a vše zpracujte do hladkého těsta. Dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta odeberte části velikosti dlaně, válejte z nich delší válečky, které následně nakrájejte na kousky o délce zhruba pěti centimetrů. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě až tři minuty.
Strouhanku nasucho opražte v pánvi. Přesypte do hlubšího talíře a obalte v ní hotové šišky.

Zkaramelizujte cukr, přidejte skořici, badyán, podlijte vínem a nechte odpařit. Přilijte naběračku kachního výpeku a redukujte do zhoustnutí.

Pomohl vám recept?
3hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky