×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kachna s datlovou nádivkou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Svatomartinská husa s jablky
Svatomartinská husa...
Svatomartinská husa s jablky
Svatomartinská husa s jablky

Kachna s datlovou nádivkou

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
50 g špeku
2 starší rohlíky
100 g sušených datlí Seeberger
1 velká hruška
200 ml mléka
100 g pekanových ořechů
3 větvičky tymiánu
2 vejce
mletý pepř
1 špejle
100 ml koňaku
3 lžíce třtinového cukru
3 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky skořice
150 ml vody
Bramborové šišky
500 g brambor
180 g hrubé mouky + na pomoučnění válu
sůl
1 vejce
1 žloutek
200 g strouhanky
Vinná omáčka
50 g třtinového cukru
1 kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
150 ml červeného vína
100 ml kachního výpeku
sůl 

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C.
Kachnu očistěte a osolte. Špek, rohlíky, datle i hrušku nakrájejte. Špek vypečte, přidejte rohlíky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
Vmíchejte datle, hrušku, ořechy a lístky tymiánu. Do vychladlé směsi zapracujte vejce, osolte a opepřete. Vzniklou nádivkou naplňte kachnu a uzavřete pomocí špejle. 
Na marinádu promíchejte koňak, cukr, zázvor a skořici. Potřete jí kachnu a vložte do pekáče prsy dolů, podlijte vodou a pečte zvolna asi dvě a půl hodiny. Otočte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova. Odeberte naběrač-
ku výpeku k přípravě omáčky. Podávejte s bramborovými šiškami a vinnou omáčkou.

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku, osolte, vyklepněte vejce, přidejte žloutek navíc a vše zpracujte do hladkého těsta. Dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta odeberte části velikosti dlaně, válejte z nich delší válečky, které následně nakrájejte na kousky o délce zhruba pěti centimetrů. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě až tři minuty.
Strouhanku nasucho opražte v pánvi. Přesypte do hlubšího talíře a obalte v ní hotové šišky.

Zkaramelizujte cukr, přidejte skořici, badyán, podlijte vínem a nechte odpařit. Přilijte naběračku kachního výpeku a redukujte do zhoustnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachna s datlovou nádivkou

Hlavní chod Snadné Česká Magazín 11/2018 Počet porcí: 6
(0)
Kachní pečínky si přímo říkají o nádivku. A ta datlová je vskutku rafinovaná. Jemná vinná omáčka dokonale podtrhne chuť kachního masa. Jako přílohu jsme pro vás tentokrát vybrali bramborové šišky. Těsto na bramborové šišky je velmi rychlé. Hotové šišky jsou krásně vláčné a v kombinaci s praženou strouhankou vytvoří perfektní přílohu k nadívané kachně.

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
50 g špeku
2 starší rohlíky
100 g sušených datlí Seeberger
1 velká hruška
200 ml mléka
100 g pekanových ořechů
3 větvičky tymiánu
2 vejce
mletý pepř
1 špejle
100 ml koňaku
3 lžíce třtinového cukru
3 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky skořice
150 ml vody
Bramborové šišky
500 g brambor
180 g hrubé mouky + na pomoučnění válu
sůl
1 vejce
1 žloutek
200 g strouhanky
Vinná omáčka
50 g třtinového cukru
1 kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
150 ml červeného vína
100 ml kachního výpeku
sůl 

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C.
Kachnu očistěte a osolte. Špek, rohlíky, datle i hrušku nakrájejte. Špek vypečte, přidejte rohlíky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
Vmíchejte datle, hrušku, ořechy a lístky tymiánu. Do vychladlé směsi zapracujte vejce, osolte a opepřete. Vzniklou nádivkou naplňte kachnu a uzavřete pomocí špejle. 
Na marinádu promíchejte koňak, cukr, zázvor a skořici. Potřete jí kachnu a vložte do pekáče prsy dolů, podlijte vodou a pečte zvolna asi dvě a půl hodiny. Otočte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova. Odeberte naběrač-
ku výpeku k přípravě omáčky. Podávejte s bramborovými šiškami a vinnou omáčkou.

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku, osolte, vyklepněte vejce, přidejte žloutek navíc a vše zpracujte do hladkého těsta. Dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta odeberte části velikosti dlaně, válejte z nich delší válečky, které následně nakrájejte na kousky o délce zhruba pěti centimetrů. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě až tři minuty.
Strouhanku nasucho opražte v pánvi. Přesypte do hlubšího talíře a obalte v ní hotové šišky.

Zkaramelizujte cukr, přidejte skořici, badyán, podlijte vínem a nechte odpařit. Přilijte naběračku kachního výpeku a redukujte do zhoustnutí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Svatomartinská husa s jablky
Svatomartinská husa s jablky
Svatomartinská husa s jablky
Svatomartinská husa s jablky

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat