×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Kachna s datlovou nádivkou

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Kachna s datlovou nádivkou

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
50 g špeku
2 starší rohlíky
100 g sušených datlí Seeberger
1 velká hruška
200 ml mléka
100 g pekanových ořechů
3 větvičky tymiánu
2 vejce
mletý pepř
1 špejle
100 ml koňaku
3 lžíce třtinového cukru
3 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky skořice
150 ml vody
Bramborové šišky
500 g brambor
180 g hrubé mouky + na pomoučnění válu
sůl
1 vejce
1 žloutek
200 g strouhanky
Vinná omáčka
50 g třtinového cukru
1 kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
150 ml červeného vína
100 ml kachního výpeku
sůl 

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C.
Kachnu očistěte a osolte. Špek, rohlíky, datle i hrušku nakrájejte. Špek vypečte, přidejte rohlíky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
Vmíchejte datle, hrušku, ořechy a lístky tymiánu. Do vychladlé směsi zapracujte vejce, osolte a opepřete. Vzniklou nádivkou naplňte kachnu a uzavřete pomocí špejle. 
Na marinádu promíchejte koňak, cukr, zázvor a skořici. Potřete jí kachnu a vložte do pekáče prsy dolů, podlijte vodou a pečte zvolna asi dvě a půl hodiny. Otočte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova. Odeberte naběrač-
ku výpeku k přípravě omáčky. Podávejte s bramborovými šiškami a vinnou omáčkou.

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku, osolte, vyklepněte vejce, přidejte žloutek navíc a vše zpracujte do hladkého těsta. Dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta odeberte části velikosti dlaně, válejte z nich delší válečky, které následně nakrájejte na kousky o délce zhruba pěti centimetrů. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě až tři minuty.
Strouhanku nasucho opražte v pánvi. Přesypte do hlubšího talíře a obalte v ní hotové šišky.

Zkaramelizujte cukr, přidejte skořici, badyán, podlijte vínem a nechte odpařit. Přilijte naběračku kachního výpeku a redukujte do zhoustnutí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Kachna s datlovou nádivkou

Hlavní chod Snadné Česká Tymián Magazín 11/2018 Počet porcí: 6
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Kachní pečínky si přímo říkají o nádivku. A ta datlová je vskutku rafinovaná. Jemná vinná omáčka dokonale podtrhne chuť kachního masa. Jako přílohu jsme pro vás tentokrát vybrali bramborové šišky. Těsto na bramborové šišky je velmi rychlé. Hotové šišky jsou krásně vláčné a v kombinaci s praženou strouhankou vytvoří perfektní přílohu k nadívané kachně.

Co budete potřebovat

1 kachna
sůl
50 g špeku
2 starší rohlíky
100 g sušených datlí Seeberger
1 velká hruška
200 ml mléka
100 g pekanových ořechů
3 větvičky tymiánu
2 vejce
mletý pepř
1 špejle
100 ml koňaku
3 lžíce třtinového cukru
3 lžičky sušeného zázvoru
2 lžičky skořice
150 ml vody
Bramborové šišky
500 g brambor
180 g hrubé mouky + na pomoučnění válu
sůl
1 vejce
1 žloutek
200 g strouhanky
Vinná omáčka
50 g třtinového cukru
1 kousek celé skořice
1 hvězdička badyánu
150 ml červeného vína
100 ml kachního výpeku
sůl 

Jak na to?

Troubu předehřejte na 150 °C.
Kachnu očistěte a osolte. Špek, rohlíky, datle i hrušku nakrájejte. Špek vypečte, přidejte rohlíky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
Vmíchejte datle, hrušku, ořechy a lístky tymiánu. Do vychladlé směsi zapracujte vejce, osolte a opepřete. Vzniklou nádivkou naplňte kachnu a uzavřete pomocí špejle. 
Na marinádu promíchejte koňak, cukr, zázvor a skořici. Potřete jí kachnu a vložte do pekáče prsy dolů, podlijte vodou a pečte zvolna asi dvě a půl hodiny. Otočte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova. Odeberte naběrač-
ku výpeku k přípravě omáčky. Podávejte s bramborovými šiškami a vinnou omáčkou.

Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku, osolte, vyklepněte vejce, přidejte žloutek navíc a vše zpracujte do hladkého těsta. Dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta odeberte části velikosti dlaně, válejte z nich delší válečky, které následně nakrájejte na kousky o délce zhruba pěti centimetrů. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě až tři minuty.
Strouhanku nasucho opražte v pánvi. Přesypte do hlubšího talíře a obalte v ní hotové šišky.

Zkaramelizujte cukr, přidejte skořici, badyán, podlijte vínem a nechte odpařit. Přilijte naběračku kachního výpeku a redukujte do zhoustnutí.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019