×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Játrová terina v listovém těstě

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki...
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové...
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Játrová terina v listovém těstě

Co budete potřebovat

600 g kuřecích jater
300 g kuřecího masa
300 ml bílého vína
70 ml portského vína
3 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého zázvoru
150 g pistácií
150 g vlašských ořechů
5 g másla
1 lžíce polohrubé mouky
2 balení listového těsta
1 vejce

Jak na to?

1. Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2. Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset.
3. Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4. Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky. Těsto v terině navlhčete vodou, kolem dokola je obložte proužky těsta (odkrajujte patřičně dlouhé kousky, dle velikosti stran formy). Poté naskládejte proužky nakoso přes formu, abyste získali mřížku jako na obrázku. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
5. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Játrová terina v listovém těstě

Předkrm Snadné Chuťovky Párty Magazín 11/2019 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

600 g kuřecích jater
300 g kuřecího masa
300 ml bílého vína
70 ml portského vína
3 lžičky soli
1/2 lžičky černého pepře
1/2 lžičky mletého muškátového oříšku
1/2 lžičky mletého hřebíčku
1/2 lžičky mletého zázvoru
150 g pistácií
150 g vlašských ořechů
5 g másla
1 lžíce polohrubé mouky
2 balení listového těsta
1 vejce

Jak na to?

1. Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2. Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset.
3. Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4. Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky. Těsto v terině navlhčete vodou, kolem dokola je obložte proužky těsta (odkrajujte patřičně dlouhé kousky, dle velikosti stran formy). Poté naskládejte proužky nakoso přes formu, abyste získali mřížku jako na obrázku. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
5. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Maki s uzeným lososem a...
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Kalifornské sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Vegetariánské maki sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi
Jednoduché lososové sushi

Inspirujte se podobnými recepty