Játrová terina v listovém těstě
Ingredience
600 g | kuřecích jater |
300 g | kuřecího masa |
300 ml | bílého vína |
70 ml | portského vína |
3 | lžičky soli |
1/2 | lžičky černého pepře |
1/2 | lžičky mletého muškátového oříšku |
1/2 | lžičky mletého hřebíčku |
1/2 | lžičky mletého zázvoru |
150 g | pistácií |
150 g | vlašských ořechů |
5 g | másla |
1 | lžíce polohrubé mouky |
2 | balení listového těsta |
1 | vejce |
Postup přípravy
1. Kuřecí játra a maso pokrájené na kousky vložte do mísy. Zalijte bílým a portským vínem, osolte, okořeňte, promíchejte a v chladu marinujte 2 hodiny. Poté vmíchejte nasekané pistácie a ořechy. Troubu rozehřejte na 200 °C.
2. Formu na biskupský chlebíček o velikosti 28 x 11 x 6 cm vymažte máslem a vysypte moukou. Vložte 1 balení listového těsta, přebývající okraje nechte volně viset.
3. Nakonec dovnitř vsypte masovou směs.
4. Přebývající těsto přehněte přes náplň. Rozbalte druhé těsto a rádýlkem nebo nožem z něj nařežte asi 2 cm silné proužky. Těsto v terině navlhčete vodou, kolem dokola je obložte proužky těsta (odkrajujte patřičně dlouhé kousky, dle velikosti stran formy). Poté naskládejte proužky nakoso přes formu, abyste získali mřížku jako na obrázku. Pomažte rozšlehaným vajíčkem a pečte 45 minut.
5. Uchovávejte v chladu a spotřebujte do 3 dnů.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY