×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Játra po tyrolsku

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Játra po tyrolsku

Co budete potřebovat

1 kg vepřových jater
100 g slaniny, v celku, nakrájené na špalíky
čerstvě mletý pepř, sůl
2 mrkve
1 petržel
1 středně velkého celeru
1 cibule
1 velká lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1,5–2 l zeleninového vývaru
2 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2–3 větvičky tymiánu
2–3 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
citronová šťáva na dochucení
pečené brambory k podávání

Jak na to?

1. Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno. Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte. Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
2. Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte. Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky. Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Játra po tyrolsku

Hlavní chod Snadné Ostatní Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (8)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

1 kg vepřových jater
100 g slaniny, v celku, nakrájené na špalíky
čerstvě mletý pepř, sůl
2 mrkve
1 petržel
1 středně velkého celeru
1 cibule
1 velká lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1,5–2 l zeleninového vývaru
2 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2–3 větvičky tymiánu
2–3 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
citronová šťáva na dochucení
pečené brambory k podávání

Jak na to?

1. Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno. Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte. Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
2. Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte. Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky. Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.