Játra po tyrolsku
Ingredience
1 kg | vepřových jater |
100 g | slaniny, v celku, nakrájené na špalíky |
čerstvě mletý pepř, sůl | |
2 | mrkve |
1 | petržel |
1 | středně velkého celeru |
1 | cibule |
1 | velká lžíce másla |
1 | lžíce olivového oleje |
1,5–2 l | zeleninového vývaru |
2 | kuličky celého pepře |
2 | kuličky nového koření |
2 | bobkové listy |
2–3 | větvičky tymiánu |
2–3 | lžíce hladké mouky |
500 ml | mléka |
1 | kelímek smetany ke šlehání |
1 | kelímek zakysané smetany |
citronová šťáva na dochucení | |
pečené brambory k podávání |
Postup přípravy
1. Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno. Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte. Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
2. Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte. Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky. Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY