×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Játra po tyrolsku

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Kuřecí prsa zapečená s...
Kuřecí prsa zapečená...
Kuřecí prsa zapečená s...
Kuřecí prsa zapečená s...

Játra po tyrolsku

Co budete potřebovat

1 kg vepřových jater
100 g slaniny, v celku, nakrájené na špalíky
čerstvě mletý pepř, sůl
2 mrkve
1 petržel
1 středně velkého celeru
1 cibule
1 velká lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1,5–2 l zeleninového vývaru
2 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2–3 větvičky tymiánu
2–3 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
citronová šťáva na dochucení
pečené brambory k podávání

Jak na to?

1. Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno. Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte. Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
2. Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte. Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky. Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Játra po tyrolsku

Hlavní chod Snadné Ostatní Magazín 1/2012
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

1 kg vepřových jater
100 g slaniny, v celku, nakrájené na špalíky
čerstvě mletý pepř, sůl
2 mrkve
1 petržel
1 středně velkého celeru
1 cibule
1 velká lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
1,5–2 l zeleninového vývaru
2 kuličky celého pepře
2 kuličky nového koření
2 bobkové listy
2–3 větvičky tymiánu
2–3 lžíce hladké mouky
500 ml mléka
1 kelímek smetany ke šlehání
1 kelímek zakysané smetany
citronová šťáva na dochucení
pečené brambory k podávání

Jak na to?

1. Játra odblaňte, omyjte, osušte a prošpikujte špalíky slaniny. Poté je ze všech stran opepřete a dejte na chvíli do lednice. Kořenovou zeleninu oloupejte a nastrouhejte na hrubé straně struhadla. Cibuli nasekejte najemno. Máslo rozpusťte v hrnci, přilijte olej a na tuku ze všech stran rychle opečte játra, vyjměte je a naopak vsypte zeleninu i cibuli a deset minut ji na mírném plameni opékejte. Vraťte játra, zalijte vývarem, přidejte pepř, nové koření, bobkový list, pár snítek tymiánu a duste hodinu doměkka.
2. Játra, kuličky koření, bobkové listy a snítky bylinek vyjměte, obsah hrnce propasírujte nebo jen rozmixujte a mírně zahřejte. Mouku promíchejte s trochou mléka, pak přilijte zbytek, smetanu i zakysanou smetanu a směs opatrně vlévejte do omáčky. Zahřejte a ochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem. Přidejte játra a znovu prohřejte. Podávejte například s pečenými bramborami.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Pečené šátečky s masovou...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Vepřová pečeně v jogurtu s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Domácí bramborová pizza s...
Kuřecí prsa zapečená s...
Kuřecí prsa zapečená s...
Kuřecí prsa zapečená s...
Kuřecí prsa zapečená s...

Inspirujte se podobnými recepty