×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jarní závitky

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s...
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní...
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím...
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Jarní závitky

Co budete potřebovat

6 plátků slaniny
2 středně velká rajčata
čerstvá bazalka, máta nebo jiné bylinky
rýžový papír
lístky zeleného salátu, natrhané
na kousky
Na sezamovo-sójový dip
120 ml sójové omáčky
1 lžíce majonézy
1 lžička limetové šťávy
1 lžička sezamového oleje

Jak na to?

Nejprve smíchejte všechny suroviny na sezamovo-sójový dip. Šlehejte je asi 15 sekund, aby se dobře spojily.
V pánvi opečte plátky slaniny. Nakrájejte rajčata a bylinky.
Velkou mísu naplňte vroucí vodou z varné konvice. Ponořte do ní plát rýžového papíru a nechte ho pár sekund měknout – dejte pozor, aby nenasál příliš mnoho vody. Potom rýžový papír položte na talíř nebo pracovní plochu. Nechte ho 10–30 sekund ležet, teprve potom ho začněte plnit.
Třetinu rýžového papíru, kterou máte nejblíže k sobě, pokryjte vrstvou salátu, rajčat, slaniny a bylinek. Potom rýžový papír směrem od sebe zarolujte a rolku ihned podávejte se sezamovo-sójovým dipem k namáčení.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní závitky

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

6 plátků slaniny
2 středně velká rajčata
čerstvá bazalka, máta nebo jiné bylinky
rýžový papír
lístky zeleného salátu, natrhané
na kousky
Na sezamovo-sójový dip
120 ml sójové omáčky
1 lžíce majonézy
1 lžička limetové šťávy
1 lžička sezamového oleje

Jak na to?

Nejprve smíchejte všechny suroviny na sezamovo-sójový dip. Šlehejte je asi 15 sekund, aby se dobře spojily.
V pánvi opečte plátky slaniny. Nakrájejte rajčata a bylinky.
Velkou mísu naplňte vroucí vodou z varné konvice. Ponořte do ní plát rýžového papíru a nechte ho pár sekund měknout – dejte pozor, aby nenasál příliš mnoho vody. Potom rýžový papír položte na talíř nebo pracovní plochu. Nechte ho 10–30 sekund ležet, teprve potom ho začněte plnit.
Třetinu rýžového papíru, kterou máte nejblíže k sobě, pokryjte vrstvou salátu, rajčat, slaniny a bylinek. Potom rýžový papír směrem od sebe zarolujte a rolku ihned podávejte se sezamovo-sójovým dipem k namáčení.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Báhn mi bageta s chilli
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Buddha bowl - zimní verze
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Burrito s kuřecím masem
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...
Čerstvý ovocný salát s...

Inspirujte se podobnými recepty