×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jarní závitky

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Jarní závitky

Co budete potřebovat

6 plátků slaniny
2 středně velká rajčata
čerstvá bazalka, máta nebo jiné bylinky
rýžový papír
lístky zeleného salátu, natrhané
na kousky
Na sezamovo-sójový dip
120 ml sójové omáčky
1 lžíce majonézy
1 lžička limetové šťávy
1 lžička sezamového oleje

Jak na to?

Nejprve smíchejte všechny suroviny na sezamovo-sójový dip. Šlehejte je asi 15 sekund, aby se dobře spojily.
V pánvi opečte plátky slaniny. Nakrájejte rajčata a bylinky.
Velkou mísu naplňte vroucí vodou z varné konvice. Ponořte do ní plát rýžového papíru a nechte ho pár sekund měknout – dejte pozor, aby nenasál příliš mnoho vody. Potom rýžový papír položte na talíř nebo pracovní plochu. Nechte ho 10–30 sekund ležet, teprve potom ho začněte plnit.
Třetinu rýžového papíru, kterou máte nejblíže k sobě, pokryjte vrstvou salátu, rajčat, slaniny a bylinek. Potom rýžový papír směrem od sebe zarolujte a rolku ihned podávejte se sezamovo-sójovým dipem k namáčení.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jarní závitky

Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 5 (2)

Co budete potřebovat

6 plátků slaniny
2 středně velká rajčata
čerstvá bazalka, máta nebo jiné bylinky
rýžový papír
lístky zeleného salátu, natrhané
na kousky
Na sezamovo-sójový dip
120 ml sójové omáčky
1 lžíce majonézy
1 lžička limetové šťávy
1 lžička sezamového oleje

Jak na to?

Nejprve smíchejte všechny suroviny na sezamovo-sójový dip. Šlehejte je asi 15 sekund, aby se dobře spojily.
V pánvi opečte plátky slaniny. Nakrájejte rajčata a bylinky.
Velkou mísu naplňte vroucí vodou z varné konvice. Ponořte do ní plát rýžového papíru a nechte ho pár sekund měknout – dejte pozor, aby nenasál příliš mnoho vody. Potom rýžový papír položte na talíř nebo pracovní plochu. Nechte ho 10–30 sekund ležet, teprve potom ho začněte plnit.
Třetinu rýžového papíru, kterou máte nejblíže k sobě, pokryjte vrstvou salátu, rajčat, slaniny a bylinek. Potom rýžový papír směrem od sebe zarolujte a rolku ihned podávejte se sezamovo-sójovým dipem k namáčení.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bratislavské rožky
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Bryndzové pirohy
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré
Celerové pyré

Inspirujte se podobnými recepty