ReceptyJalapeño black burger s jogurtovým dresinkem
Albert logoAlbert logo
  • Jalapeño black burger s jogurtovým dresinkem

Jalapeño black burger s jogurtovým dresinkem

Jalapeño black burger s jogurtovým dresinkem
Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Mexická
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Klobása chorizo 8 ks
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Jogurt bílý 150 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Salát římský
  • Avokádo 1 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Hovězí burger Jalapeňo 4 ks
  • Ementál plátky 4 plát.
  • Klobása chorizo 8 ks
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Jogurt bílý 150 g
  • Citron BIO 1 ks
  • Salát římský
  • Avokádo 1 ks
  • Hamburgerová bulka 4 ks
  • Hovězí burger Jalapeňo 4 ks
  • Ementál plátky 4 plát.

Příprava

  1. 1
    Burgery vyndejte 30 minut před grilováním z lednice a zanechte při pokojové teplotě. Mezitím připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nasekaný rozmarýn a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky. Avokádo pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo.
  2. 2
    Listy římského salátu omyjte vodou a přepulte. Burgerové bulky rozkrojte napůl a ogrilujte z vnitřní strany na dobře rozpáleném grilu. Na horní polovinu housky naneste lžíci připraveného dresinku, čtvrtinu avokádových plátků a část salátu.
  3. 3
    Uprostřed burgerového masa udělejte prstem důlek, aby se maso nescvrklo a aby se rovnoměrně propeklo. Opékejte na grilu 5 minut z každé strany a 2 minuty před koncem grilování dejte na každé maso plátek ementálu a 2 plátky choriza.
  4. 4
    Na spodní půlku housky položte ogrilované maso, přiklopte horní obloženou polovinou a ihned podávejte. Aby se burger nerozpadal, můžete ho propíchnout dřevěným napichovátkem.
  1. 1
    Burgery vyndejte 30 minut před grilováním z lednice a zanechte při pokojové teplotě. Mezitím připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nasekaný rozmarýn a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky. Avokádo pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo.
  2. 2
    Listy římského salátu omyjte vodou a přepulte. Burgerové bulky rozkrojte napůl a ogrilujte z vnitřní strany na dobře rozpáleném grilu. Na horní polovinu housky naneste lžíci připraveného dresinku, čtvrtinu avokádových plátků a část salátu.
  3. 3
    Uprostřed burgerového masa udělejte prstem důlek, aby se maso nescvrklo a aby se rovnoměrně propeklo. Opékejte na grilu 5 minut z každé strany a 2 minuty před koncem grilování dejte na každé maso plátek ementálu a 2 plátky choriza.
  4. 4
    Na spodní půlku housky položte ogrilované maso, přiklopte horní obloženou polovinou a ihned podávejte. Aby se burger nerozpadal, můžete ho propíchnout dřevěným napichovátkem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 08.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.