
Jalapeño black burger s jogurtovým dresinkem

Velmi snadné
16-30 minut
1/5
Mexická
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Klobása chorizo 8 ks
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Jogurt bílý 150 g
- Citron BIO 1 ks
- Salát římský
- Avokádo 1 ks
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Hovězí burger Jalapeňo 4 ks
- Ementál plátky 4 plát.
- Klobása chorizo 8 ks
- Rozmarýn čerstvý 1 snít.
- Jogurt bílý 150 g
- Citron BIO 1 ks
- Salát římský
- Avokádo 1 ks
- Hamburgerová bulka 4 ks
- Hovězí burger Jalapeňo 4 ks
- Ementál plátky 4 plát.
Příprava
- 1Burgery vyndejte 30 minut před grilováním z lednice a zanechte při pokojové teplotě. Mezitím připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nasekaný rozmarýn a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky. Avokádo pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo.
- 2Listy římského salátu omyjte vodou a přepulte. Burgerové bulky rozkrojte napůl a ogrilujte z vnitřní strany na dobře rozpáleném grilu. Na horní polovinu housky naneste lžíci připraveného dresinku, čtvrtinu avokádových plátků a část salátu.
- 3Uprostřed burgerového masa udělejte prstem důlek, aby se maso nescvrklo a aby se rovnoměrně propeklo. Opékejte na grilu 5 minut z každé strany a 2 minuty před koncem grilování dejte na každé maso plátek ementálu a 2 plátky choriza.
- 4Na spodní půlku housky položte ogrilované maso, přiklopte horní obloženou polovinou a ihned podávejte. Aby se burger nerozpadal, můžete ho propíchnout dřevěným napichovátkem.
- 1Burgery vyndejte 30 minut před grilováním z lednice a zanechte při pokojové teplotě. Mezitím připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nasekaný rozmarýn a nastrouhanou kůru z dobře omytého citronu. Avokádo rozpulte, zbavte pecky, oloupejte a nakrájejte na plátky. Avokádo pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědlo.
- 2Listy římského salátu omyjte vodou a přepulte. Burgerové bulky rozkrojte napůl a ogrilujte z vnitřní strany na dobře rozpáleném grilu. Na horní polovinu housky naneste lžíci připraveného dresinku, čtvrtinu avokádových plátků a část salátu.
- 3Uprostřed burgerového masa udělejte prstem důlek, aby se maso nescvrklo a aby se rovnoměrně propeklo. Opékejte na grilu 5 minut z každé strany a 2 minuty před koncem grilování dejte na každé maso plátek ementálu a 2 plátky choriza.
- 4Na spodní půlku housky položte ogrilované maso, přiklopte horní obloženou polovinou a ihned podávejte. Aby se burger nerozpadal, můžete ho propíchnout dřevěným napichovátkem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.