
Jak na dokonalý steak

Snadné
0/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej olivový 40 ml
- Pepř
- Sůl
- Špek 100 g
- Olej olivový 40 ml
- Pepř
- Sůl
- Špek 100 g
Příprava
- 1Maso nechte před grilováním natemperovat – tedy alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě. Maso bude mít stejnou teplotu na povrchu i ve středu a snadněji dosáhnete požadovaného stupně propečení.
- 2Maso před grilováním důkladně osušte, třeba papírovou utěrkou.
- 3Steaky vynikají výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen solí a pepřem, případně trochou olivového oleje.
- 4Rošt grilu potřete špekem, maso se k roštu nepřichytí.
- 5K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte vidličkou.
- 6Poté, co maso ogrilujete, zabalte jej do alobalu a nechte 5 minut odpočinout, aby se všechny šťávy a chutě mohly ve steaku rovnoměrně rozložit. Pokud byste grilované maso rovnou nafilírovali = nakrájeli na plátky, šťáva by z něj vytekla.
- 1Maso nechte před grilováním natemperovat – tedy alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě. Maso bude mít stejnou teplotu na povrchu i ve středu a snadněji dosáhnete požadovaného stupně propečení.
- 2Maso před grilováním důkladně osušte, třeba papírovou utěrkou.
- 3Steaky vynikají výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen solí a pepřem, případně trochou olivového oleje.
- 4Rošt grilu potřete špekem, maso se k roštu nepřichytí.
- 5K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte vidličkou.
- 6Poté, co maso ogrilujete, zabalte jej do alobalu a nechte 5 minut odpočinout, aby se všechny šťávy a chutě mohly ve steaku rovnoměrně rozložit. Pokud byste grilované maso rovnou nafilírovali = nakrájeli na plátky, šťáva by z něj vytekla.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.