Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Jak na dokonalý steak

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Jak na dokonalý steak

Co budete potřebovat

40 ml olivového oleje
sůl, pepř
100 g špeku

Jak na to?

1. Maso nechte před grilováním natemperovat – tedy alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě. Maso bude mít stejnou teplotu na povrchu i ve středu a snadněji dosáhnete požadovaného stupně propečení.

2. Maso před grilováním důkladně osušte, třeba papírovou utěrkou.

3. Steaky vynikají výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen solí a pepřem, případně trochou olivového oleje.

4. Rošt grilu potřete špekem, maso se k roštu nepřichytí.

5. K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte vidličkou.

6. Poté, co maso ogrilujete, zabalte jej do alobalu a nechte 5 minut odpočinout, aby se všechny šťávy a chutě mohly ve steaku rovnoměrně rozložit. Pokud byste grilované maso rovnou nafilírovali = nakrájeli na plátky, šťáva by z něj vytekla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jak na dokonalý steak

Hlavní chod Snadné Maso Videorecept Magazín 5/2021
(0)
Jak poznat, ZDA JE MASO PROPEČENÉ PODLE VAŠICH PŘEDSTAV?Nejspolehlivější pomůckou je teploměr, můžete si ale snadno pomoci svou dlaní. Spojte prostředníček a palec jedné ruky, druhou rukou zatlačte na část své dlaně pod palcem. Podle tuhosti své dlaně poznáte propečení steaku. Odpovídá stupni propečení RARE. Pokud spojíte prsteníček s palcem, mělo by to odpovídat propečení MEDIUM a v případě malíčku WELL DONE.

Co budete potřebovat

40 ml olivového oleje
sůl, pepř
100 g špeku

Jak na to?

1. Maso nechte před grilováním natemperovat – tedy alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě. Maso bude mít stejnou teplotu na povrchu i ve středu a snadněji dosáhnete požadovaného stupně propečení.

2. Maso před grilováním důkladně osušte, třeba papírovou utěrkou.

3. Steaky vynikají výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen solí a pepřem, případně trochou olivového oleje.

4. Rošt grilu potřete špekem, maso se k roštu nepřichytí.

5. K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte vidličkou.

6. Poté, co maso ogrilujete, zabalte jej do alobalu a nechte 5 minut odpočinout, aby se všechny šťávy a chutě mohly ve steaku rovnoměrně rozložit. Pokud byste grilované maso rovnou nafilírovali = nakrájeli na plátky, šťáva by z něj vytekla.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty