Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jak na dokonalý steak

Jak na dokonalý steak

Jak poznat, ZDA JE MASO PROPEČENÉ PODLE VAŠICH PŘEDSTAV?Nejspolehlivější pomůckou je teploměr, můžete si ale snadno pomoci svou dlaní. Spojte prostředníček a palec jedné ruky, druhou rukou zatlačte na část své dlaně pod palcem. Podle tuhosti své dlaně poznáte propečení steaku. Odpovídá stupni propečení RARE. Pokud spojíte prsteníček s palcem, mělo by to odpovídat propečení MEDIUM a v případě malíčku WELL DONE.

Ingredience

40 ml olivového oleje
sůl, pepř
100 g špeku

Postup přípravy

1. Maso nechte před grilováním natemperovat – tedy alespoň 30 minut odležet při pokojové teplotě. Maso bude mít stejnou teplotu na povrchu i ve středu a snadněji dosáhnete požadovaného stupně propečení.

2. Maso před grilováním důkladně osušte, třeba papírovou utěrkou.

3. Steaky vynikají výraznou chutí, kterou stačí podpořit jen solí a pepřem, případně trochou olivového oleje.

4. Rošt grilu potřete špekem, maso se k roštu nepřichytí.

5. K obracení masa optimálně používejte grilovací kleště, v žádném případě steak nenapichujte vidličkou.

6. Poté, co maso ogrilujete, zabalte jej do alobalu a nechte 5 minut odpočinout, aby se všechny šťávy a chutě mohly ve steaku rovnoměrně rozložit. Pokud byste grilované maso rovnou nafilírovali = nakrájeli na plátky, šťáva by z něj vytekla.

Jak na to?

Pomohl vám recept?

Další videorecepty