
Jahody se zlatou drobenkou
Postup přípravy
1) Troubu předehřejte na 180 °C. Máslo nakrájejte na kostky a nechte změknout. Vločky, mouku a půl hrnku cukru smíchejte v misce, přidejte máslo a rukama všechno mačkejte tak dlouho, dokud se máslo se zbytkem nespojí do drobenky.
2) Lesní ovoce a zbylý cukr opatrně promíchejte v jiné misce – nejlíp to půjde vařečkou, jinak se ovoce rozmačká.
3) Do čtyř až osmi ohnivzdorných misek rozdělte rovnoměrně ovoce, posypte je drobenkou a dejte na patnáct až třicet minut zapéct. Drobenka by měla zezlátnout a ovoce pod ní jemně probublávat. Než se do kalíšku pustíte, nechte je vychladnout.
Pomohl vám recept?
1hodnocení5
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod