×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Jahodovobezinkové palačinky

Další recepty a články

Hermelínová pomazánka
Hermelínová...
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s...
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s...
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s octem a...
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s...
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s mrkví

Jahodovobezinkové palačinky

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky
1 lžíce krupicového cukru
2 vejce
125 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
130 ml bezinkového sirupu
olej
500 g jahod
200 ml husté smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2. Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3. Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodovobezinkové palačinky

Dezert Snadné Česká Vegetariánské Magazín 7/2013
(0)

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky
1 lžíce krupicového cukru
2 vejce
125 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
130 ml bezinkového sirupu
olej
500 g jahod
200 ml husté smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2. Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3. Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
Hermelínová pomazánka
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Slaný koláč s hermelínem
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s octem a...
Bramborové lupínky s octem a...
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s mrkví
Mangový dezert s mrkví

Inspirujte se podobnými recepty