×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodovobezinkové palačinky

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Jahodovobezinkové palačinky

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky
1 lžíce krupicového cukru
2 vejce
125 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
130 ml bezinkového sirupu
olej
500 g jahod
200 ml husté smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2. Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3. Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodovobezinkové palačinky

Dezert Snadné Česká Vegetariánské Jahodník měsíční Magazín 7/2013
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

75 g hladké mouky
1 lžíce krupicového cukru
2 vejce
125 ml mléka
125 ml smetany ke šlehání
130 ml bezinkového sirupu
olej
500 g jahod
200 ml husté smetany ke šlehání

Jak na to?

1. Mouku a cukr dejte do mísy. Vejce našlehejte v i mléce se smetanou, přidejte 1 lžíci sirupu a dobře promíchejte. Pak tekutou směs postupně za stálého šlehání metlou přidejte k mouce. Vzniklé těstíčko nechte 20 minut odpočívat.
2. Pánvičku o průměru 26 cm lehce vymažte olejem a pak na ní postupně opečte tenké palačinky.
3. Očištěné a přepůlené jahody dejte do hrnce, vlijte sirup a za občasného míchání 3–5 minut zahřívejte, aby byly jahody teplé a obalily se sirupem. Smetanu ušlehejte dotuha. Na každou palačinku dejte část jahod a smetany, zarolujte a podávejte.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Tableta
rašelinová
20 ks v balení
sleva 49 %
15 bodů + 4490 bez bodů 89

je vyrobena z rašeliny
a NPK hnojiva
průměr tablety: 36 mm

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.