×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jahodové tartaletky

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Jahodové tartaletky

Co budete potřebovat

Těsto:
250 g hladké mouky
1 vejce
125 g změklého másla
125 g moučkového cukru
kůra z 1 citronu
Krém:
400 ml mléka
4 žloutky
6 lžic cukru
4 lžíce kukuřičného škrobu
4 lžíce likéru Amaretto
200 ml smetany ke šlehání
jahody na ozdobení

Jak na to?

Ingredience na těsto zpracujte rukama nebo v robotu na hladkou nelepivou hmotu. Těsto vytvarujte do válce zhruba o průměru, jaký mají vaše formičky na tartaletky, zabalte do fólie a dejte na hodinu chladit do lednice.
Mezitím připravte krém. Mléko, žloutky, cukr, škrob a Amaretto dejte do kastrůlku a důkladně promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Sundejte z plotny a na celý povrch krému přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Krém nechte zcela vychladnout. Do studeného krému pak po částech vmíchejte ušlehanou smetanu.
Ze zchladlého těsta odkrajujte plátky a postupně je vtlačte do jednotlivých formiček. Pokud bude těsto i formičky dobře vychlazené, půjde vám to snáz. Korpusy zakryjte kousky pečicího papíru, zasypte zátěží (například fazolemi) a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C 10–15 minut. Měly by lehce zezlátnout.
Tartaletky opatrně vyklopte z formiček, dokud jsou ještě teplé. Vychladlé je naplňte krémem a ozdobte jahodami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodové tartaletky

Dezert Snadné Francouzská Moučníky a koláče Vegetariánské Jahodník měsíční Magazín 5/2017 Počet porcí: 8-10 tartaletek
Průměrné hodnocení 3 (20)

Co budete potřebovat

Těsto:
250 g hladké mouky
1 vejce
125 g změklého másla
125 g moučkového cukru
kůra z 1 citronu
Krém:
400 ml mléka
4 žloutky
6 lžic cukru
4 lžíce kukuřičného škrobu
4 lžíce likéru Amaretto
200 ml smetany ke šlehání
jahody na ozdobení

Jak na to?

Ingredience na těsto zpracujte rukama nebo v robotu na hladkou nelepivou hmotu. Těsto vytvarujte do válce zhruba o průměru, jaký mají vaše formičky na tartaletky, zabalte do fólie a dejte na hodinu chladit do lednice.
Mezitím připravte krém. Mléko, žloutky, cukr, škrob a Amaretto dejte do kastrůlku a důkladně promíchejte. Za stálého míchání přiveďte k varu a vařte do zhoustnutí. Sundejte z plotny a na celý povrch krému přitiskněte potravinářskou fólii, aby se nevytvořil škraloup. Krém nechte zcela vychladnout. Do studeného krému pak po částech vmíchejte ušlehanou smetanu.
Ze zchladlého těsta odkrajujte plátky a postupně je vtlačte do jednotlivých formiček. Pokud bude těsto i formičky dobře vychlazené, půjde vám to snáz. Korpusy zakryjte kousky pečicího papíru, zasypte zátěží (například fazolemi) a pečte v troubě vyhřáté na 160 °C 10–15 minut. Měly by lehce zezlátnout.
Tartaletky opatrně vyklopte z formiček, dokud jsou ještě teplé. Vychladlé je naplňte krémem a ozdobte jahodami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty