×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jahodová roláda se smetanou

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...

Jahodová roláda se smetanou

Co budete potřebovat

5 vajec
160 g krystalového cukru
180 g hladké mouky
6 lžic jahodové marmelády
NA OMÁČKU
20 čerstvých jahod
200 g zakysané smetany
lístky máty na ozdobu
2 lžíce moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Předehřejte troubu na 200 °C. Do pěny opatrně zapracujte mouku a těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut. Upečený korpus otočte, stáhněte z něj pečicí papír a korpus potřete marmeládou a zarolujte do pečicího papíru. Roládu nechte v lednici hodinu tuhnout. Zatím rozmixujte jahody se zakysanou smetanou a 1 lžící cukru. Vyšlehejte i smetanu s druhou lžící cukru. Roládu podávejte nakrájenou na kolečka s jahodovou omáčkou, šlehačkou a ozdobenou mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodová roláda se smetanou

Dezert Snadné Znáte z TV , 10. díl Magazín 11/2016 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

5 vajec
160 g krystalového cukru
180 g hladké mouky
6 lžic jahodové marmelády
NA OMÁČKU
20 čerstvých jahod
200 g zakysané smetany
lístky máty na ozdobu
2 lžíce moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Předehřejte troubu na 200 °C. Do pěny opatrně zapracujte mouku a těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut. Upečený korpus otočte, stáhněte z něj pečicí papír a korpus potřete marmeládou a zarolujte do pečicího papíru. Roládu nechte v lednici hodinu tuhnout. Zatím rozmixujte jahody se zakysanou smetanou a 1 lžící cukru. Vyšlehejte i smetanu s druhou lžící cukru. Roládu podávejte nakrájenou na kolečka s jahodovou omáčkou, šlehačkou a ozdobenou mátou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Celozrnný koláč s datlemi
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...

Inspirujte se podobnými recepty