Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jahodová roláda se smetanou

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Jahodová roláda se smetanou

Co budete potřebovat

5 vajec
160 g krystalového cukru
180 g hladké mouky
6 lžic jahodové marmelády
NA OMÁČKU
20 čerstvých jahod
200 g zakysané smetany
lístky máty na ozdobu
2 lžíce moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Předehřejte troubu na 200 °C. Do pěny opatrně zapracujte mouku a těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut. Upečený korpus otočte, stáhněte z něj pečicí papír a korpus potřete marmeládou a zarolujte do pečicího papíru. Roládu nechte v lednici hodinu tuhnout. Zatím rozmixujte jahody se zakysanou smetanou a 1 lžící cukru. Vyšlehejte i smetanu s druhou lžící cukru. Roládu podávejte nakrájenou na kolečka s jahodovou omáčkou, šlehačkou a ozdobenou mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jahodová roláda se smetanou

Dezert Snadné Znáte z TV , 10. díl , Máta , Jahodník měsíční Magazín 11/2016 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

5 vajec
160 g krystalového cukru
180 g hladké mouky
6 lžic jahodové marmelády
NA OMÁČKU
20 čerstvých jahod
200 g zakysané smetany
lístky máty na ozdobu
2 lžíce moučkového cukru
200 ml smetany ke šlehání

Jak na to?

Vyšlehejte do pěny vejce s cukrem. Předehřejte troubu na 200 °C. Do pěny opatrně zapracujte mouku a těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 10 minut. Upečený korpus otočte, stáhněte z něj pečicí papír a korpus potřete marmeládou a zarolujte do pečicího papíru. Roládu nechte v lednici hodinu tuhnout. Zatím rozmixujte jahody se zakysanou smetanou a 1 lžící cukru. Vyšlehejte i smetanu s druhou lžící cukru. Roládu podávejte nakrájenou na kolečka s jahodovou omáčkou, šlehačkou a ozdobenou mátou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty