Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Jahodová pavlova

Snadné Dezert Magazín 7/2011
Snadné Dezert Magazín 7/2011

Ingredience

4 bílky
225 g zlatého třtinového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
450 g jahod
1 lžíce moučkového cukru
Na krém:
200 ml zakysané smetany
200 ml hustého bílého jogurtu, vykapaného
300 g jahod, odstopkovaných
250 g malin
malý svazek máty, lístky otrhané a najemno nasekané + pár lístků na ozdobu
centimetrový kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a najemno nastrouhaný
5 lžic moučkového cukru

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem dotuha a leskla. Postupně přisypávejte cukr – vždy přidejte dvě lžíce a řádně zašlehejte. V momentě, kdy jste přisypali veškerý cukr, šlehejte ještě další tři až čtyři minuty. Pak přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet. Směs přendejte na plech a rozetřete do kruhu o průměru dvacet centimetrů. Pak z hmoty udělejte velkou misku s vyššími okraji, abyste hotovou pavlovu mohli naplnit krémem. Dejte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte hodinu a půl. Troubu vypněte a nechte v ní pavlovu zcela zchladnout. Poté od základu dortu odtrhněte pečicí papír a pavlovu dejte na servírovací talíř.
2. Udělejte krém. Zakysanou smetanu promíchejte s vykapaným jogurtem. Odstopkované jahody pokrájejte na menší kousky a pak je spolu s malinami rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte mátu a zázvor a zasypte moučkovým cukrem. Promíchejte a opatrně vmíchejte ke smetaně.
3. Krémem naplňte pavlovu a posypte 450 g jahod pokrájených na čtvrtky. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Pomohl vám recept?
3hodnocení4

Věrnostní program

muj albert.png

MŮJ ALBERT

muj albert.png
APLIKACE, KTERÁ VÁS  ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Maso

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

Rybi

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Bistro

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Bio

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

Pekařství

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Tržnice

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky

promise.png
fresh.png
ceska chut.png
perla.png
exellent.png