Jahodová pavlova

Snadné Dezert Magazín 7/2011
Snadné Dezert Magazín 7/2011

Ingredience

4 bílky
225 g zlatého třtinového cukru
1 lžička kukuřičného škrobu
1 lžička bílého vinného octa
450 g jahod
1 lžíce moučkového cukru
Na krém:
200 ml zakysané smetany
200 ml hustého bílého jogurtu, vykapaného
300 g jahod, odstopkovaných
250 g malin
malý svazek máty, lístky otrhané a najemno nasekané + pár lístků na ozdobu
centimetrový kousek čerstvého zázvoru, oloupaný a najemno nastrouhaný
5 lžic moučkového cukru

Postup přípravy

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. Bílky vyšlehejte elektrickým šlehačem dotuha a leskla. Postupně přisypávejte cukr – vždy přidejte dvě lžíce a řádně zašlehejte. V momentě, kdy jste přisypali veškerý cukr, šlehejte ještě další tři až čtyři minuty. Pak přidejte kukuřičný škrob a vinný ocet. Směs přendejte na plech a rozetřete do kruhu o průměru dvacet centimetrů. Pak z hmoty udělejte velkou misku s vyššími okraji, abyste hotovou pavlovu mohli naplnit krémem. Dejte do trouby, teplotu snižte na 120 °C a pečte hodinu a půl. Troubu vypněte a nechte v ní pavlovu zcela zchladnout. Poté od základu dortu odtrhněte pečicí papír a pavlovu dejte na servírovací talíř.
2. Udělejte krém. Zakysanou smetanu promíchejte s vykapaným jogurtem. Odstopkované jahody pokrájejte na menší kousky a pak je spolu s malinami rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte mátu a zázvor a zasypte moučkovým cukrem. Promíchejte a opatrně vmíchejte ke smetaně.
3. Krémem naplňte pavlovu a posypte 450 g jahod pokrájených na čtvrtky. Poprašte moučkovým cukrem a podávejte.

Pomohl vám recept?
2hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky