Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jáhlové muffiny

Jáhlové muffiny

Rozehrajte barvy podzimu naplno. Osvědčená kombinace jablek, hrušek a skořice ve spojení s méně tradičními jáhlami je jednoduše tou správnou sladkou tečkou.

Ingredience

160 g Bio jáhel Nature's Promise
280 g celozrnné špaldové mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
špetka soli
1 banán
1 vejce
70 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka
170 g medu
2 jablka
1 hruška

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem, na který nasypte jáhly. Pečte 13 minut a občas promíchejte, aby se opekly ze všech stran.
Opečené jáhly vyjměte z trouby a nechte lehce zchladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pusťte se do přípravy těsta.
V míse smíchejte špaldovou mouku, opečené jáhly, kypřící prášek, skořici, špetku soli a vše promíchejte.
V mixéru rozmixujte banán, vejce, olej, mléko a med. Vzniklou směs vlijte do suché směsi. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily a vzniklo hladké těsto.
Jedno jablko a hrušku zbavte slupky, jádřinců a nakrájejte na malé kostičky, které vmíchejte do těsta.
Těsto vlijte do připravené formy na muffiny vyložené papírovými košíčky.
Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ozdobte jimi těsto.
Pečte do zezlátnutí 13 minut.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty