Jáhlové muffiny
Ingredience
160 g | Bio jáhel Nature's Promise |
280 g | celozrnné špaldové mouky |
1 | lžíce prášku do pečiva |
1 | lžička mleté skořice |
špetka soli | |
1 | banán |
1 | vejce |
70 ml | slunečnicového oleje |
200 ml | mléka |
170 g | medu |
2 | jablka |
1 | hruška |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem, na který nasypte jáhly. Pečte 13 minut a občas promíchejte, aby se opekly ze všech stran.
Opečené jáhly vyjměte z trouby a nechte lehce zchladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pusťte se do přípravy těsta.
V míse smíchejte špaldovou mouku, opečené jáhly, kypřící prášek, skořici, špetku soli a vše promíchejte.
V mixéru rozmixujte banán, vejce, olej, mléko a med. Vzniklou směs vlijte do suché směsi. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily a vzniklo hladké těsto.
Jedno jablko a hrušku zbavte slupky, jádřinců a nakrájejte na malé kostičky, které vmíchejte do těsta.
Těsto vlijte do připravené formy na muffiny vyložené papírovými košíčky.
Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ozdobte jimi těsto.
Pečte do zezlátnutí 13 minut.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY