×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Jáhlové muffiny

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Jáhlové muffiny

Co budete potřebovat

160 g Bio jáhel Nature's Promise
280 g celozrnné špaldové mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
špetka soli
1 banán
1 vejce
70 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka
170 g medu
2 jablka
1 hruška

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem, na který nasypte jáhly. Pečte 13 minut a občas promíchejte, aby se opekly ze všech stran.
Opečené jáhly vyjměte z trouby a nechte lehce zchladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pusťte se do přípravy těsta.
V míse smíchejte špaldovou mouku, opečené jáhly, kypřící prášek, skořici, špetku soli a vše promíchejte.
V mixéru rozmixujte banán, vejce, olej, mléko a med. Vzniklou směs vlijte do suché směsi. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily a vzniklo hladké těsto.
Jedno jablko a hrušku zbavte slupky, jádřinců a nakrájejte na malé kostičky, které vmíchejte do těsta.
Těsto vlijte do připravené formy na muffiny vyložené papírovými košíčky.
Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ozdobte jimi těsto.
Pečte do zezlátnutí 13 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jáhlové muffiny

Dezert Velmi snadné Moučníky a koláče Něco lehkého Vegetariánské Videorecept Magazín 10/2018
(0)
Rozehrajte barvy podzimu naplno. Osvědčená kombinace jablek, hrušek a skořice ve spojení s méně tradičními jáhlami je jednoduše tou správnou 
sladkou tečkou.

Co budete potřebovat

160 g Bio jáhel Nature's Promise
280 g celozrnné špaldové mouky
1 lžíce prášku do pečiva
1 lžička mleté skořice
špetka soli
1 banán
1 vejce
70 ml slunečnicového oleje
200 ml mléka
170 g medu
2 jablka
1 hruška

Jak na to?

Troubu předehřejte na 170 °C a plech vyložte pečicím papírem, na který nasypte jáhly. Pečte 13 minut a občas promíchejte, aby se opekly ze všech stran.
Opečené jáhly vyjměte z trouby a nechte lehce zchladnout.
Teplotu v troubě zvyšte na 200 °C a pusťte se do přípravy těsta.
V míse smíchejte špaldovou mouku, opečené jáhly, kypřící prášek, skořici, špetku soli a vše promíchejte.
V mixéru rozmixujte banán, vejce, olej, mléko a med. Vzniklou směs vlijte do suché směsi. Vše důkladně promíchejte, aby se všechny ingredience propojily a vzniklo hladké těsto.
Jedno jablko a hrušku zbavte slupky, jádřinců a nakrájejte na malé kostičky, které vmíchejte do těsta.
Těsto vlijte do připravené formy na muffiny vyložené papírovými košíčky.
Zbylé jablko nakrájejte na tenké plátky a ozdobte jimi těsto.
Pečte do zezlátnutí 13 minut.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Biskupský chlebíček
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Sýrové bulky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Mandlové hvězdičky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky
Ořechové košíčky

Inspirujte se podobnými recepty