Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Jablkové hrudky

Jablkové hrudky

Šťavnaté pečivo bez mouky představuje mezi tradičním vánočním cukrovím vítané odlehčení.

Ingredience

200 g ovesných vloček
2 jablka
2 lžíce kokosového oleje
2 lžíce strouhaného kokosu
hrst rozinek
100 g čokolády s vysokým 
podílem kakaa

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 170 °C.
V mixéru nasekejte vločky najemno a smíchejte s nastrouhanými jablky, jednou lžící kokosového oleje, strouhaným kokosem a rozinkami. Lžičkou odebírejte hmotu a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Uprostřed vytvořte malý důlek pro čokoládovou náplň a pečte 25–30 minut.
Čokoládu rozehřejte se zbývajícím kokosovým olejem a do důlku každé hrudky dejte trochu polevy.
Nechte zatuhnout a poté uchovávejte v chladu.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty