Jablková bábovka
Ingredience
3 | vejce |
80 g | změklého másla |
130 g | cukru krupice |
1 | vanilkový cukr |
300 g | polohrubé mouky |
1 | prášek do pečiva |
300 g | nastrouhaných jablek |
50 ml | plnotučného mléka |
máslo a hrubá mouka na vymazání a vysypání formy |
Postup přípravy
Oddělte žloutky od bílků. Z bílků ušlehejte tuhý sníh.
Žloutky utřete spolu s máslem a oběma cukry, šlehejte, dokud nevznikne světlá, nadýchaná pěna.
Přidejte mouku, prášek do pečiva a nahrubo nastrouhaná jablka. Směs důkladně promíchejte a nařeďte mlékem, aby se všechny ingredience spojily.
Nakonec zlehka vmíchejte ušlehaný sníh, pracujte opatrně, aby sníh nespadl.
Těsto nalijte do dobře vymazané a vysypané formy. Dejte do trouby vyhřáté na 180 °C a pečte asi hodinu.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY