Na základě nařízení vlády upravujeme otevírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Jablečný závin

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Jablečný závin

Co budete potřebovat

55 ml slunečnicového oleje
200 g hladké mouky
100 ml vody
320 g jablek
1 bio citron
40 g vlašských ořechů
40 g rozinek
50g třtinového cukru
1 lžíce mleté skořice
40 g strouhanky
30 g másla

Jak na to?

1. Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.

2. Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.

3. Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.

4. Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.

5. Zatím si připravíte jablečnou náplň. Očištěná, oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájejte na tenké plátky, dejte do misky, přelijte šťávou z citronu a promíchejte.

6. Nahrubo nasekané ořechy spolu s rozinkami přidejte k jablkům. Do směsi přisypte cukr, skořici a vše dobře promíchejte.

7. Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.

8. Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.

9. Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečný závin

Dezert Snadné Sladká jídla Oslava Vegetariánské Magazín 11/2020 Počet porcí: 30 cm
(0)

Co budete potřebovat

55 ml slunečnicového oleje
200 g hladké mouky
100 ml vody
320 g jablek
1 bio citron
40 g vlašských ořechů
40 g rozinek
50g třtinového cukru
1 lžíce mleté skořice
40 g strouhanky
30 g másla

Jak na to?

1. Připravte si mističku, kterou vymažte olejem. Část oleje si ještě nechte na „zalití“ těsta. V misce smíchejte 150 g mouky, vodu a 20 ml oleje na lepivou hmotu.

2. Těsto vypracujte, až bude krásně vláčné, přendejte ho do vymazané misky a zalijte zbytkem oleje, tak aby těsto v lednici neosychalo. Nechte přes noc odležet, aby se aktivoval lepek v mouce.

3. Na vyšší prkénko rozprostřete utěrku.

4. Aby se těsto nepřilepilo, po celé její ploše ji bohatě posypte hladkou moukou. Doporučuje se 50 g. Pomoučněte si i ruce, aby se vám těsto na ně nelepilo. Na takto připravené desce lehce vyválejte odležené těsto do obdélníku o velikosti 15 × 20 cm. Dlaněmi roztahujte těsto do vzduchu. Pracujte rychle a opatrně. Když je těsto o 10 cm větší, zahákněte ho na kraje prkénka. Prkénko je cca 30 × 25 cm velké.

5. Zatím si připravíte jablečnou náplň. Očištěná, oloupaná jablka zbavená jádřinců nakrájejte na tenké plátky, dejte do misky, přelijte šťávou z citronu a promíchejte.

6. Nahrubo nasekané ořechy spolu s rozinkami přidejte k jablkům. Do směsi přisypte cukr, skořici a vše dobře promíchejte.

7. Třetinu nataženého těsta posypte strouhankou, kterou pak poklaďte jablečnou náplní.

8. Celou směs zaviňte do těsta pomocí utěrky, konce dobře zatlačte do těsta.

9. Nakonec pomažte celou vrchní část rozpuštěným máslem. Pečte v troubě na 190 °C po dobu 30 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Kuskus na sladko s granátovým...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...

Inspirujte se podobnými recepty