×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablečno–skořicový koláč

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a...
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Jablečno–skořicový koláč

Co budete potřebovat

8 velkých kyselejších jablek (Granny Smith), oloupaných a nakrájených na kousky
4 řapíky rebarbory, nakrájené na kousky (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy
110 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 pláty listového těsta
1 vejce, lehce prošlehané
2 lžíce krystalového cukru + navíc
čtvrt lžičky skořice
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
750 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Jablka, rebarboru, citronovou šťávu, krupicový i vanilkový cukr a skořici promíchám v míse. Směs rozdělím do dvou kulatých zapékacích misek o průměru 14 cm a zakryju alobalem. Dám je na pět minut do trouby, aby ovoce trochu změklo. Kukuřičný škrob rozmíchám se lžící vody, rozdělím ho do zapékacích misek a promíchám s jablečnou směsí.
2. Z listového těsta vykrojím dvě kola o průměru 20 cm a ve středu je lehce proříznu. Kola položím na zapékací mísy, prsty přimáčknu okraje k míse a těsto potřu rozšlehaným vejcem. Promíchám krystalový cukr se čtvrtkou lžičky skořice a směsí posypu těsto. Peču pětadvacet až třicet minut dozlatova.
3. Zatímco se koláče pečou, uvařím si z mléka, dvou lžic krupicového cukru a pudinkového prášku řídký pudink. Koláče podávám přelité pudinkem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečno–skořicový koláč

Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

8 velkých kyselejších jablek (Granny Smith), oloupaných a nakrájených na kousky
4 řapíky rebarbory, nakrájené na kousky (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy
110 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 pláty listového těsta
1 vejce, lehce prošlehané
2 lžíce krystalového cukru + navíc
čtvrt lžičky skořice
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
750 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Jablka, rebarboru, citronovou šťávu, krupicový i vanilkový cukr a skořici promíchám v míse. Směs rozdělím do dvou kulatých zapékacích misek o průměru 14 cm a zakryju alobalem. Dám je na pět minut do trouby, aby ovoce trochu změklo. Kukuřičný škrob rozmíchám se lžící vody, rozdělím ho do zapékacích misek a promíchám s jablečnou směsí.
2. Z listového těsta vykrojím dvě kola o průměru 20 cm a ve středu je lehce proříznu. Kola položím na zapékací mísy, prsty přimáčknu okraje k míse a těsto potřu rozšlehaným vejcem. Promíchám krystalový cukr se čtvrtkou lžičky skořice a směsí posypu těsto. Peču pětadvacet až třicet minut dozlatova.
3. Zatímco se koláče pečou, uvařím si z mléka, dvou lžic krupicového cukru a pudinkového prášku řídký pudink. Koláče podávám přelité pudinkem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Závin s tvarohem a mandlemi
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem

Inspirujte se podobnými recepty