×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Jablečno–skořicový koláč

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Jablečno–skořicový koláč

Co budete potřebovat

8 velkých kyselejších jablek (Granny Smith), oloupaných a nakrájených na kousky
4 řapíky rebarbory, nakrájené na kousky (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy
110 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 pláty listového těsta
1 vejce, lehce prošlehané
2 lžíce krystalového cukru + navíc
čtvrt lžičky skořice
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
750 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Jablka, rebarboru, citronovou šťávu, krupicový i vanilkový cukr a skořici promíchám v míse. Směs rozdělím do dvou kulatých zapékacích misek o průměru 14 cm a zakryju alobalem. Dám je na pět minut do trouby, aby ovoce trochu změklo. Kukuřičný škrob rozmíchám se lžící vody, rozdělím ho do zapékacích misek a promíchám s jablečnou směsí.
2. Z listového těsta vykrojím dvě kola o průměru 20 cm a ve středu je lehce proříznu. Kola položím na zapékací mísy, prsty přimáčknu okraje k míse a těsto potřu rozšlehaným vejcem. Promíchám krystalový cukr se čtvrtkou lžičky skořice a směsí posypu těsto. Peču pětadvacet až třicet minut dozlatova.
3. Zatímco se koláče pečou, uvařím si z mléka, dvou lžic krupicového cukru a pudinkového prášku řídký pudink. Koláče podávám přelité pudinkem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečno–skořicový koláč

Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Magazín 12/2011
Průměrné hodnocení 4.4 (5)

Co budete potřebovat

8 velkých kyselejších jablek (Granny Smith), oloupaných a nakrájených na kousky
4 řapíky rebarbory, nakrájené na kousky (nemusí být)
1 lžíce citronové šťávy
110 g krupicového cukru
1 vanilkový cukr
1 lžička skořice
2 lžíce kukuřičného škrobu
2 pláty listového těsta
1 vejce, lehce prošlehané
2 lžíce krystalového cukru + navíc
čtvrt lžičky skořice
1 sáček vanilkového pudinkového prášku
750 ml mléka
2 lžíce krupicového cukru

Jak na to?

1. Předehřejte troubu na 200 °C. Jablka, rebarboru, citronovou šťávu, krupicový i vanilkový cukr a skořici promíchám v míse. Směs rozdělím do dvou kulatých zapékacích misek o průměru 14 cm a zakryju alobalem. Dám je na pět minut do trouby, aby ovoce trochu změklo. Kukuřičný škrob rozmíchám se lžící vody, rozdělím ho do zapékacích misek a promíchám s jablečnou směsí.
2. Z listového těsta vykrojím dvě kola o průměru 20 cm a ve středu je lehce proříznu. Kola položím na zapékací mísy, prsty přimáčknu okraje k míse a těsto potřu rozšlehaným vejcem. Promíchám krystalový cukr se čtvrtkou lžičky skořice a směsí posypu těsto. Peču pětadvacet až třicet minut dozlatova.
3. Zatímco se koláče pečou, uvařím si z mléka, dvou lžic krupicového cukru a pudinkového prášku řídký pudink. Koláče podávám přelité pudinkem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Bábovičky s citronovým...
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Čokoládová bábovka pro děti
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake
Medový cheesecake

Inspirujte se podobnými recepty