Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 g hladké mouky
120 g cukru krupice
¼ lžičky prášku do pečiva
¼ lžičky soli
lžičky mleté skořice
1 vejce
280 ml podmáslí
4 červená jablka
400 ml rostlinného oleje
200 g zakysané smetany
4 lžíce tmavé zavařeniny nebo povidel

Postup přípravy

1. V misce smíchejte mouku, 40 g cukru, prášek do pečiva, sůl a půl lžičky skořice. V druhé misce vyšlehejte vejce a podmáslí. V třetí misce si připravte obalovací směs promícháním zbylého cukru a skořice.
2. Omytá jablka zbavte jádřince a nakrájejte na 1,5 cm široké kroužky. Osušte v papírové utěrce.
3. V hrnci rozehřejte olej na vysokou teplotu. Než se nahřeje, promíchejte moučnou a vaječnou směs dohladka. V těstíčku postupně namáčejte jablečné kroužky a ihned je vkládejte do rozpáleného oleje. Smažte dozlatova z obou stran a odložte na talíř vyložený papírovou utěrkou.
4. Teplé kroužky obalte ve skořicovém cukru. Servírujte ozdobené zakysanou smetanou a zavařeninou.

Pomohl vám recept?
1hodnocení5

Další videorecepty