×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablečné koblihy

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným...
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s...
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Jablečné koblihy

Co budete potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
125 ml vlažného mléka
3 lžíce krupicového cukru
50 g másla
330 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička citronové šťávy
1 lžička skořice
6 plátků jablka (Granny Smith)
rostlinný olej
moučkový cukr
skořice

Jak na to?

V míse promíchám sušené droždí se lžící a půl vlažné vody, mlékem, jednou lžící cukru a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Pak do mísy přidám máslo, mouku, vejce, lžíci cukru a hnětu tak dlouho, až vznikne hladké a vláčné těsto. Těsto trochu popráším moukou, zakryju utěrkou a nechám kynout tak dlouho, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Mezitím v další míse promíchám zbývající cukr, citronovou šťávu, skořici a plátky jablek. Když je těsto vykynuté, přendám ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě asi pět minut ho hnětu, až je krásně pružné. Rozdělím ho na dvě poloviny a každou rozválím na asi centimetr silnou placku. Jednu placku pokladu plátky jablek a přiklopím ji druhou plackou těsta. Kulatým vykrajovátkem a průměru 9 cm vykrojím obě těsta i s plátkem jablka. Tak to udělám u každého plátku jablka. Pak vykrajovátkem o průměru 3 cm vykrojím u každé koblihy ve středu díru. Hotové koblihy rozložím na pomoučněnou utěrku a nechám je ještě 30 minut kynout. Mezitím si v hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřeju olej. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvíli je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky. Nakonec je obalím v cukru promíchaném se skořicí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečné koblihy

Snídaně Náročné Česká Moučníky a koláče Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

2 lžičky sušeného droždí
125 ml vlažného mléka
3 lžíce krupicového cukru
50 g másla
330 g hladké mouky
2 vejce
1 lžička citronové šťávy
1 lžička skořice
6 plátků jablka (Granny Smith)
rostlinný olej
moučkový cukr
skořice

Jak na to?

V míse promíchám sušené droždí se lžící a půl vlažné vody, mlékem, jednou lžící cukru a nechám na teplém místě vzejít kvásek. Pak do mísy přidám máslo, mouku, vejce, lžíci cukru a hnětu tak dlouho, až vznikne hladké a vláčné těsto. Těsto trochu popráším moukou, zakryju utěrkou a nechám kynout tak dlouho, až těsto zdvojnásobí svůj objem. Mezitím v další míse promíchám zbývající cukr, citronovou šťávu, skořici a plátky jablek. Když je těsto vykynuté, přendám ho na pomoučněnou pracovní plochu a ještě asi pět minut ho hnětu, až je krásně pružné. Rozdělím ho na dvě poloviny a každou rozválím na asi centimetr silnou placku. Jednu placku pokladu plátky jablek a přiklopím ji druhou plackou těsta. Kulatým vykrajovátkem a průměru 9 cm vykrojím obě těsta i s plátkem jablka. Tak to udělám u každého plátku jablka. Pak vykrajovátkem o průměru 3 cm vykrojím u každé koblihy ve středu díru. Hotové koblihy rozložím na pomoučněnou utěrku a nechám je ještě 30 minut kynout. Mezitím si v hlubším kastrolu nebo pánvi rozehřeju olej. Do rozpáleného tuku koblihy vkládám opatrně, na chvíli je přikryju poklicí, pak odkryju a otočím je. Za 5 minut by koblihy měly být zlatavé. Pokládám je na papírové utěrky. Nakonec je obalím v cukru promíchaném se skořicí.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Pistáciové bábovky
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Bábovka s ochuceným tvarohem
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Třená bábovka s rozinkami
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník
Jáhelník

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat