×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Jablečná šarlota

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Jablečná šarlota

Co budete potřebovat

1½ kg kyselejších jablek, oloupaných,
zbavených jádřinců a nakrájených
na kousky
500 ml cidru
4 lžíce citronové šťávy
2–4 lžíce třtinového cukru, podle
sladkosti jablek
8 lžic calvadosu (nemusí být)
200 g cukrářských piškotů
250 g mascarpone
250 g zakysané smetany
2 kelímky smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
velká hrst vlašských ořechů,
přepůlených či rozčtvrcených,
nasucho opražených

Jak na to?

Nakrájená jablka dejte do většího hrnce, zalijte cidrem, přidejte citronovou šťávu a cukr a přiveďte k varu. Pak duste pod pokličkou při velmi nízké teplotě tak, aby jablka malinko změkla, ale nerozpadala se. Slijte přes velké síto – šťávu zachyťte – a nechte vychladnout.
Odkapanou šťávu smíchejte s calvadosem a připravte si středně velkou mísu s vyšším okrajem, nejlépe skleněnou.
Cukrářské piškoty z obou stran namáčejte ve šťávě s alkoholem a plochou stranou je přitlačte na dno, postupně i na obvod mísy tak, aby byla celá vyložená piškoty. Vychladlé jablečné kousky smíchejte s mascarpone našlehaným se zakysanou smetanou a směsí naplňte vnitřek šarloty. Navrch naskládejte piškoty rovnou stranou nahoru. Zatěžkejte dezertním talířkem a konzervami a dejte přes noc do chladničky.
Dezertní talířek vyměňte za servírovací a rychle obraťte, aby se dort vyklopil. Nepůjde-li to, studenou mísu nejprve těsně pod okraj ponořte do horké vody, vyjměte a pak vyklopte. Šarlota vypadne díky tomu, jak se vyrovnávají teploty. Potřete šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a ozdobte vlašskými ořechy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Jablečná šarlota

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 3 (5)

Co budete potřebovat

1½ kg kyselejších jablek, oloupaných,
zbavených jádřinců a nakrájených
na kousky
500 ml cidru
4 lžíce citronové šťávy
2–4 lžíce třtinového cukru, podle
sladkosti jablek
8 lžic calvadosu (nemusí být)
200 g cukrářských piškotů
250 g mascarpone
250 g zakysané smetany
2 kelímky smetany ke šlehání
2 sáčky vanilkového cukru
velká hrst vlašských ořechů,
přepůlených či rozčtvrcených,
nasucho opražených

Jak na to?

Nakrájená jablka dejte do většího hrnce, zalijte cidrem, přidejte citronovou šťávu a cukr a přiveďte k varu. Pak duste pod pokličkou při velmi nízké teplotě tak, aby jablka malinko změkla, ale nerozpadala se. Slijte přes velké síto – šťávu zachyťte – a nechte vychladnout.
Odkapanou šťávu smíchejte s calvadosem a připravte si středně velkou mísu s vyšším okrajem, nejlépe skleněnou.
Cukrářské piškoty z obou stran namáčejte ve šťávě s alkoholem a plochou stranou je přitlačte na dno, postupně i na obvod mísy tak, aby byla celá vyložená piškoty. Vychladlé jablečné kousky smíchejte s mascarpone našlehaným se zakysanou smetanou a směsí naplňte vnitřek šarloty. Navrch naskládejte piškoty rovnou stranou nahoru. Zatěžkejte dezertním talířkem a konzervami a dejte přes noc do chladničky.
Dezertní talířek vyměňte za servírovací a rychle obraťte, aby se dort vyklopil. Nepůjde-li to, studenou mísu nejprve těsně pod okraj ponořte do horké vody, vyjměte a pak vyklopte. Šarlota vypadne díky tomu, jak se vyrovnávají teploty. Potřete šlehačkou ušlehanou s vanilkovým cukrem a ozdobte vlašskými ořechy.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat