
Indonéská smažená rýže

Velmi snadné
0-15 minut
4/5
Indonéská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Vejce 2 ks
- Kari pasta červená 1 plž
- Cibulka jarní 2 ks
- Cukr krupicový
- Rýže basmati 800 g
- Olej olivový 1 plž
- Hrášek mražený 140 g
- Sojová omáčka 2 plž
- Makrela 1 ks
- Salátová okurka 1/2 ks
- Vejce 2 ks
- Kari pasta červená 1 plž
- Cibulka jarní 2 ks
- Cukr krupicový
- Rýže basmati 800 g
- Olej olivový 1 plž
- Hrášek mražený 140 g
- Sojová omáčka 2 plž
- Makrela 1 ks
- Salátová okurka 1/2 ks
Příprava
- 1V pánvi wok rozpalte olej, doprostřed vyklepněte vejce, pánvi zakružte, aby se vejce rozlila po cele ploše, a minutu opékejte. Poté obraťte a další minutu dopečte. Vyjměte z pánve a nakrájejte na nudličky. Do pánve dejte kari pastu a cukr a minutu opékejte. Přidejte vařenou rýži, promíchejte, přisypte jarní cibulku a vařený hrášek a opékejte, aby se zcela zahřál. Dochuťte sojovou omáčkou a opatrně vmíchejte i nakrájenou omeletu a makrelu.
- 2Rozdělte na talíře, ozdobte okurkou a podávejte.
- 1V pánvi wok rozpalte olej, doprostřed vyklepněte vejce, pánvi zakružte, aby se vejce rozlila po cele ploše, a minutu opékejte. Poté obraťte a další minutu dopečte. Vyjměte z pánve a nakrájejte na nudličky. Do pánve dejte kari pastu a cukr a minutu opékejte. Přidejte vařenou rýži, promíchejte, přisypte jarní cibulku a vařený hrášek a opékejte, aby se zcela zahřál. Dochuťte sojovou omáčkou a opatrně vmíchejte i nakrájenou omeletu a makrelu.
- 2Rozdělte na talíře, ozdobte okurkou a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.