×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb
60 minut , Polévka , Velmi snadné , Česká , Ryby , Vánoce , Bezlepkové ,

Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Co budu potřebovat

3 rajčata
několik snítek petrželky
pár větviček tymiánu
2 bobkové listy
olivový olej
1 cibule
1 menší pórek
2 stroužky česneku
150 g rajčatového protlaku
1 hvězdička badyánu
250 ml suchého bílého vína
1 litr vývaru – ideálně rybího nebo zeleninového
2 středně velké brambory
sůl
150 g lososa
150 g tolstolobika
150 g tresky

Jak na to?

Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Lehká rybí polévka

    Ryby 45 minut