×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Další recepty a články

Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka

Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Co budete potřebovat

3 rajčata
několik snítek petrželky
pár větviček tymiánu
2 bobkové listy
olivový olej
1 cibule
1 menší pórek
2 stroužky česneku
150 g rajčatového protlaku
1 hvězdička badyánu
250 ml suchého bílého vína
1 litr vývaru – ideálně rybího nebo zeleninového
2 středně velké brambory
sůl
150 g lososa
150 g tolstolobika
150 g tresky

Jak na to?

Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Polévka Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Veganské Bez laktózy Magazín 11/2017 (Vánoční speciál)
Průměrné hodnocení 5 (1)
Tato vydatná polévka bude netradiční ozdobou vánoční tabule. Jestli si na ni netroufnete na Štědrý den, určitě ji vyzkoušejte při jiné příležitosti.

Co budete potřebovat

3 rajčata
několik snítek petrželky
pár větviček tymiánu
2 bobkové listy
olivový olej
1 cibule
1 menší pórek
2 stroužky česneku
150 g rajčatového protlaku
1 hvězdička badyánu
250 ml suchého bílého vína
1 litr vývaru – ideálně rybího nebo zeleninového
2 středně velké brambory
sůl
150 g lososa
150 g tolstolobika
150 g tresky

Jak na to?

Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka
Lehká rybí polévka

Inspirujte se podobnými recepty