
Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb
Ingredience
3 | rajčata |
několik snítek petrželky | |
pár větviček tymiánu | |
2 | bobkové listy |
olivový olej | |
1 | cibule |
1 | menší pórek |
2 | stroužky česneku |
150 g | rajčatového protlaku |
1 | hvězdička badyánu |
250 ml | suchého bílého vína |
1 | litr vývaru – ideálně rybího nebo zeleninového |
2 | středně velké brambory |
sůl | |
150 g | lososa |
150 g | tolstolobika |
150 g | tresky |
Postup přípravy
Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.