Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Tato vydatná polévka bude netradiční ozdobou vánoční tabule. Jestli si na ni netroufnete na Štědrý den, určitě ji vyzkoušejte při jiné příležitosti.

Ingredience

3 rajčata
několik snítek petrželky
pár větviček tymiánu
2 bobkové listy
olivový olej
1 cibule
1 menší pórek
2 stroužky česneku
150 g rajčatového protlaku
1 hvězdička badyánu
250 ml suchého bílého vína
1 litr vývaru – ideálně rybího nebo zeleninového
2 středně velké brambory
sůl
150 g lososa
150 g tolstolobika
150 g tresky

Postup přípravy

Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.

Pomohl vám recept?
4hodnocení3

Další videorecepty