×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Inspirujte se podobnými recepty

Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky

Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Co budete potřebovat

3 rajčata
několik snítek petrželky
pár větviček tymiánu
2 bobkové listy
olivový olej
1 cibule
1 menší pórek
2 stroužky česneku
150 g rajčatového protlaku
1 hvězdička badyánu
250 ml suchého bílého vína
1 litr vývaru – ideálně rybího nebo zeleninového
2 středně velké brambory
sůl
150 g lososa
150 g tolstolobika
150 g tresky

Jak na to?

Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb

Polévka Velmi snadné Česká Ryby Vánoce Veganské Bez laktózy Tymián , Petržel kadeřavá , Rajče Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 2 (3)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma
Tato vydatná polévka bude netradiční ozdobou vánoční tabule. Jestli si na ni netroufnete na Štědrý den, určitě ji vyzkoušejte při jiné příležitosti.

Co budete potřebovat

3 rajčata
několik snítek petrželky
pár větviček tymiánu
2 bobkové listy
olivový olej
1 cibule
1 menší pórek
2 stroužky česneku
150 g rajčatového protlaku
1 hvězdička badyánu
250 ml suchého bílého vína
1 litr vývaru – ideálně rybího nebo zeleninového
2 středně velké brambory
sůl
150 g lososa
150 g tolstolobika
150 g tresky

Jak na to?

Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.

Inspirujte se podobnými recepty

Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s...
Hrachová polévka s krutóny
Hrachová polévka s krutóny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Tatrankové pracny
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na...
Bramborový salát na Vánoce
Bramborový salát na Vánoce
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové...
Červené čokoládové sušenky
Červené čokoládové sušenky

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.