Hustá rybí polévka ze tří druhů ryb
Ingredience
3 | rajčata |
několik snítek petrželky | |
pár větviček tymiánu | |
2 | bobkové listy |
olivový olej | |
1 | cibule |
1 | menší pórek |
2 | stroužky česneku |
150 g | rajčatového protlaku |
1 | hvězdička badyánu |
250 ml | suchého bílého vína |
1 | litr vývaru – ideálně rybího nebo zeleninového |
2 | středně velké brambory |
sůl | |
150 g | lososa |
150 g | tolstolobika |
150 g | tresky |
Postup přípravy
Rajčata do polévky nejdříve oloupejte. Zalijte je vařící vodou a nechte pět minut stát. Slupka potom půjde snadno stáhnout. Oloupaná rajčata nakrájejte na větší kusy.
Z petrželky otrhejte lístky a stonky nechte. Lístky zatím schovejte. Stonky svažte kuchyňským provázkem do svazečku s tymiánem a bobkovými listy.
Ve velkém polévkovém hrnci rozehřejte olej a 10 minut opékejte cibuli nakrájenou na kostičky a kolečka pórku. Na další dvě minuty přidejte nakrájený česnek a poté také rajčatový protlak a badyán. Promíchejte a krátce opečte. Podlijte bílým vínem, vložte do hrnce svazek bylinek a povařte.
Po pěti minutách zalijte vývarem, posolte, přihoďte oloupaná rajčata a nakrájené brambory. Hrnec přikryjte pokličkou a přiveďte k varu. Zhruba po deseti minutách vložte rybí maso nakrájené na hrubé kostky a uvařte doměkka. Před podáváním posypte každou porci nasekanou petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY