×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hustá brokolicová polévka

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených...
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených...
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Hustá brokolicová polévka

Co budete potřebovat

1 brokolice
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1x 400g plechovka bílých fazolí
1 litr kuřecího vývaru
sůl
pepř
1 lžíce piniových oříšků
15 g parmazánových hoblin

Jak na to?

Brokolici povařte pouze 3 minuty ve vroucí vodě – zachová si krásnou barvu. Sceďte ji a nechte zchladnout. Olej rozpalte v hrnci, přidejte cibuli a 6 minut ji opékejte, na poslední minutu až dvě přidejte česnek. Poté vsypte fazole a přilijte vývar a přiveďte k varu. Sejměte z ohně, vsypte brokolici (pár kousků si nechte na ozdobu) a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené zbylou brokolicí, opraženými piniovými oříšky a parmazánem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hustá brokolicová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Magazín 10/2012
Průměrné hodnocení 4 (8)

Co budete potřebovat

1 brokolice
2 lžíce olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1x 400g plechovka bílých fazolí
1 litr kuřecího vývaru
sůl
pepř
1 lžíce piniových oříšků
15 g parmazánových hoblin

Jak na to?

Brokolici povařte pouze 3 minuty ve vroucí vodě – zachová si krásnou barvu. Sceďte ji a nechte zchladnout. Olej rozpalte v hrnci, přidejte cibuli a 6 minut ji opékejte, na poslední minutu až dvě přidejte česnek. Poté vsypte fazole a přilijte vývar a přiveďte k varu. Sejměte z ohně, vsypte brokolici (pár kousků si nechte na ozdobu) a polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Dochuťte solí a pepřem. Podávejte ozdobené zbylou brokolicí, opraženými piniovými oříšky a parmazánem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Polévka z pečených brambor
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat
Polévka z pečených rajčat

Inspirujte se podobnými recepty