Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hummus z červené řepy

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Hummus z červené řepy

Tip do kuchyně

 

Uvařenou řepu poznáte tak, že do ní snadno zapíchnete vidličku.

Co budete potřebovat

500 g syrové červené řepy
2x 400g plechovka cizrny
2 citrony + skrojky k podávání
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce celého kmínu
sůl, pepř
bílý jogurt a ciabatta k podávání
hrst mátových lístků

Jak na to?

Připravte si tradiční orientální pochoutku, jakou je hummus. V tomto receptu se hummus obměnil červenou řepou, čímž získal její zářivou červenou barvu.

1) Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.

2) Řepu osušte a nechte ji zchladnout.

3) Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.

4) Servírujte s jogurtem, arabským chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hummus z červené řepy

Příloha Snadné Orientální Chuťovky Něco lehkého Vaření Vegetariánské Máta Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (20)

Tip do kuchyně

 

Uvařenou řepu poznáte tak, že do ní snadno zapíchnete vidličku.

Co budete potřebovat

500 g syrové červené řepy
2x 400g plechovka cizrny
2 citrony + skrojky k podávání
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce celého kmínu
sůl, pepř
bílý jogurt a ciabatta k podávání
hrst mátových lístků

Jak na to?

Připravte si tradiční orientální pochoutku, jakou je hummus. V tomto receptu se hummus obměnil červenou řepou, čímž získal její zářivou červenou barvu.

1) Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.

2) Řepu osušte a nechte ji zchladnout.

3) Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.

4) Servírujte s jogurtem, arabským chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a mátou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Okurková limonáda
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty