Hummus z červené řepy
Ingredience
500 g | syrové červené řepy |
2x | 400g plechovka cizrny |
2 | citrony + skrojky k podávání |
1 | lžíce mletého kmínu |
1 | lžíce celého kmínu |
sůl, pepř | |
bílý jogurt a ciabatta k podávání | |
hrst mátových lístků |
Postup přípravy
Připravte si tradiční orientální pochoutku, jakou je hummus. V tomto receptu se hummus obměnil červenou řepou, čímž získal její zářivou červenou barvu.
1) Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.
2) Řepu osušte a nechte ji zchladnout.
3) Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.
4) Servírujte s jogurtem, arabským chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a mátou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY