×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hummus z červené řepy

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se...
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s...
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Hummus z červené řepy

Tip do kuchyně

 

Uvařenou řepu poznáte tak, že do ní snadno zapíchnete vidličku.

Co budete potřebovat

500 g syrové červené řepy
2x 400g plechovka cizrny
2 citrony + skrojky k podávání
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce celého kmínu
sůl, pepř
bílý jogurt a ciabatta k podávání
hrst mátových lístků

Jak na to?

Připravte si tradiční orientální pochoutku, jakou je hummus. V tomto receptu se hummus obměnil červenou řepou, čímž získal její zářivou červenou barvu.

1) Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.

2) Řepu osušte a nechte ji zchladnout.

3) Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.

4) Servírujte s jogurtem, arabským chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a mátou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hummus z červené řepy

Příloha Snadné Orientální Vegetariánské Něco lehkého Vaření Máta Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (19)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Tip do kuchyně

 

Uvařenou řepu poznáte tak, že do ní snadno zapíchnete vidličku.

Co budete potřebovat

500 g syrové červené řepy
2x 400g plechovka cizrny
2 citrony + skrojky k podávání
1 lžíce mletého kmínu
1 lžíce celého kmínu
sůl, pepř
bílý jogurt a ciabatta k podávání
hrst mátových lístků

Jak na to?

Připravte si tradiční orientální pochoutku, jakou je hummus. V tomto receptu se hummus obměnil červenou řepou, čímž získal její zářivou červenou barvu.

1) Omytou, ale neoloupanou červenou řepu dejte do velkého hrnce, zalijte ji vodou a přiklopenou vařte 30–40 minut doměkka.

2) Řepu osušte a nechte ji zchladnout.

3) Nejlépe v gumových rukavicích řepu oloupejte, nakrájejte a rozmixujte s okapanou cizrnou, šťávou z citronů a mletým kmínem. Podle chuti osolte a opepřete.

4) Servírujte s jogurtem, arabským chlebem a skrojky citronu, posypané celým kmínem (nasucho opečeným) a mátou.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Bylinkový bulgur se špenátem
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Okurková limonáda s vodkou
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...
Cuketové placky ,létající...

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.