Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 litr vody
330 g krupicového cukru
5 hřebíčků
1 svitek skořice
3 tobolky kardamomu, rozdrcené
2 sáčky černého čaje
4 pevné hrušky, oloupané

Postup přípravy

Vodu s cukrem, hřebíčkem, skořicí, kardamomem a čajovými sáčky přiveďte v hrnci k varu. Po chvilce vyndejte čajové sáčky a do hrnce vložte hrušky. Zakryjte je kusem pečicího papíru a zatižte poklicí či talířem tak, aby zůstaly ponořené. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 35–40 minut, aby byly hrušky měkké. Opatrně je vyjměte, zesilte oheň a sirup vařte ještě 20–25 minut, dokud nezhoustne. Hrušky podávejte přelité sirupem.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty