×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Hrušky pošírované v čaji
nad 60 minut , Snadné ,

Hrušky pošírované v čaji

Co budu potřebovat

1 litr vody
330 g krupicového cukru
5 hřebíčků
1 svitek skořice
3 tobolky kardamomu, rozdrcené
2 sáčky černého čaje
4 pevné hrušky, oloupané

Jak na to?

Vodu s cukrem, hřebíčkem, skořicí, kardamomem a čajovými sáčky přiveďte v hrnci k varu. Po chvilce vyndejte čajové sáčky a do hrnce vložte hrušky. Zakryjte je kusem pečicího papíru a zatižte poklicí či talířem tak, aby zůstaly ponořené. Snižte plamen a nechte zvolna vařit 35–40 minut, aby byly hrušky měkké. Opatrně je vyjměte, zesilte oheň a sirup vařte ještě 20–25 minut, dokud nezhoustne. Hrušky podávejte přelité sirupem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Avokádové lanýžky s kokosem

    Cukroví 30 minut
  • Avokádový toust se ztraceným vejcem

    Chuťovky 30 minut
  • Batátové hranolky s dipem

    Chuťovky 45 minut