
Domácí kompot

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Česká
Ingredience
Složení 1 porcí
- Jablko 4 ks
- Hruška 1 ks
- Citronová kůra 1 ks
- Cukr krupicový 1 plž
- Citronová šťáva 30 ml
- Cukr vanilkový 1 plž
- Hřebíček 4 ks
- Skořice celá 1 ks
- Rybíz červený 2 plž
- Jablko 4 ks
- Hruška 1 ks
- Citronová kůra 1 ks
- Cukr krupicový 1 plž
- Citronová šťáva 30 ml
- Cukr vanilkový 1 plž
- Hřebíček 4 ks
- Skořice celá 1 ks
- Rybíz červený 2 plž
Příprava
- 1Očištěná, na širší měsíčky pokrájená a jádřinců zbavená jablka a hrušku dejte do hrnce. Zalijte vodou, aby bylo ovoce potopené, a přidejte šťávu z půlky citronu, oba cukry, koření a pár plátků citronové kůry. Přiveďte k varu, nechte krátce, asi dvě minuty přejít varem, aby ovoce jen zesklovatělo a nerozvařilo se. Odstavte a nechte, nejlépe přes noc, vychladit. Před podáváním přidejte do kompotu i rybíz.
- 1Očištěná, na širší měsíčky pokrájená a jádřinců zbavená jablka a hrušku dejte do hrnce. Zalijte vodou, aby bylo ovoce potopené, a přidejte šťávu z půlky citronu, oba cukry, koření a pár plátků citronové kůry. Přiveďte k varu, nechte krátce, asi dvě minuty přejít varem, aby ovoce jen zesklovatělo a nerozvařilo se. Odstavte a nechte, nejlépe přes noc, vychladit. Před podáváním přidejte do kompotu i rybíz.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.