Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hruškový koláč vzhůru nohama!

Hruškový koláč vzhůru nohama!

Ingredience

200 g hladké mouky NP Bio
2 lžičky prášku do pečiva
1⁄2 lžičky mletého muškátového oříšku
1⁄2 lžičky soli
160 g másla
150 g třtinového cukru NP Bio
3 vejce NP Bio
65 ml mandlového mléka
3 lžíce instantní kávy
2 lžíce vody
125 g vlašských ořechů
2 lžičky mleté skořice
3 hrušky
125 g cukru moučky

Postup přípravy

1. V misce smíchejte mouku, prášek do pečiva, muškátový oříšek a sůl.
2. V druhé míse vyšlehejte 150 g změklého másla s cukrem do jemné pěny, přidejte vejce a 3 lžíce mandlového mléka. Kávu rozmíchejte ve dvou lžících vroucí vody, přidejte do směsi a vše zamíchejte.
3. Přidejte moučnou směs, nakrájené ořechy a promíchejte v hladké těsto.
4. Formu o průměru 23 cm vymažte studeným máslem a poprašte skořicí.
5. Ve dvou vrstvách vyskládejte na dno plátky oloupané hrušky bez jádřinců.
6. Těsto přelijte do formy a pečte dozlatova 40 minut v troubě na 180 °C.
7. Na polevu smíchejte 125 g cukru s 60 ml mandlového mléka. Před podáváním přelijte polevou.

Pomohl vám recept?
10hodnocení4

Další videorecepty