Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hruškovojablečný kompot se skořicí a ostružinami

Hruškovojablečný kompot se skořicí a ostružinami

Na kompoty jsou nejvhodnější jablka, hrušky, peckoviny a některé bobuloviny. Kompot před zavařením lehce osolte, sůl paradoxně zvýrazní sladkost a „vytáhne“ chuť ovoce.

Ingredience

2 jablka
2 hrušky
300 ml vody
1 celá skořice
1 hvězdička badyánu
3 hřebíčky
sůl
1 citron NP Bio
1 lžíce třtinového cukru NP Bio
100 g ostružin

Postup přípravy

1. Jablka a hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtiny.
2. Do nízkého širšího hrnce vlijte vodu, přidejte koření, citronovou kůru, šťávu z půlky citronu a cukr. Přiveďte k varu.
3. Vložte jablka, vařte 4 minuty, vložte hrušky a vařte další 4 minuty. Z kompotu vyjměte koření a vsypte ostružiny. Rozdělte do sklenic a nechte vychladnout.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty