×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hruškovojablečný kompot se skořicí a ostružinami

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Hruškovojablečný kompot se skořicí a ostružinami

Co budete potřebovat

2 jablka
2 hrušky
300 ml vody
1 celá skořice
1 hvězdička badyánu
3 hřebíčky
sůl
1 citron NP Bio
1 lžíce třtinového cukru NP Bio
100 g ostružin

Jak na to?

1. Jablka a hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtiny.
2. Do nízkého širšího hrnce vlijte vodu, přidejte koření, citronovou kůru, šťávu z půlky citronu a cukr. Přiveďte k varu.
3. Vložte jablka, vařte 4 minuty, vložte hrušky a vařte další 4 minuty. Z kompotu vyjměte koření a vsypte ostružiny. Rozdělte do sklenic a nechte vychladnout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hruškovojablečný kompot se skořicí a ostružinami

Dezert Snadné Zavařeniny Něco lehkého Veganské Bezlepkové Bez laktózy Bio Bio Magazín 9/2019 Počet porcí: 4x 250 ml
(0)
Na kompoty jsou nejvhodnější jablka, hrušky, peckoviny a některé bobuloviny. Kompot před zavařením lehce osolte, sůl paradoxně zvýrazní sladkost a „vytáhne“ chuť ovoce.

Co budete potřebovat

2 jablka
2 hrušky
300 ml vody
1 celá skořice
1 hvězdička badyánu
3 hřebíčky
sůl
1 citron NP Bio
1 lžíce třtinového cukru NP Bio
100 g ostružin

Jak na to?

1. Jablka a hrušky zbavte jádřinců a nakrájejte na čtvrtiny.
2. Do nízkého širšího hrnce vlijte vodu, přidejte koření, citronovou kůru, šťávu z půlky citronu a cukr. Přiveďte k varu.
3. Vložte jablka, vařte 4 minuty, vložte hrušky a vařte další 4 minuty. Z kompotu vyjměte koření a vsypte ostružiny. Rozdělte do sklenic a nechte vychladnout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Červené papriky nakládané v...
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Sušená cherry rajčata v oleji
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Zeleninová směs na bramborový...
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji
Naložené žampiony v oleji

Inspirujte se podobnými recepty