Hrušková povidla
Ingredience
2,3 kg | hrušek |
2 | lžíce octa |
500 g | cukru krupice |
½ | lžičky skořice |
6 | lžic rumu |
3 | ks hřebíčku |
1/3 | lžičky muškátového květu |
Postup přípravy
1. Hrušky umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.
2. Pak hrušky posypte rovnoměrně 250 g cukru a opět pečte 15 minut. Poté je posypte zbývajícím cukrem a pečte dalších 15 minut.
3. Po upečení hrušky přendejte do mísy, přidejte skořici, 5 lžic rumu a nadrcený hřebíček s muškátovým květem. Vše rozmixujte ponorným mixérem.
4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY