Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

2,3 kg hrušek
2 lžíce octa
500 g cukru krupice
½ lžičky skořice
6 lžic rumu
3 ks hřebíčku
1/3 lžičky muškátového květu

Postup přípravy

1. Hrušky umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.

2. Pak hrušky posypte rovnoměrně 250 g cukru a opět pečte 15 minut. Poté je posypte zbývajícím cukrem a pečte dalších 15 minut.

3. Po upečení hrušky přendejte do mísy, přidejte skořici, 5 lžic rumu a nadrcený hřebíček s muškátovým květem. Vše rozmixujte ponorným mixérem.

4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

Pomohl vám recept?
28hodnocení4

Další videorecepty