Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hrušková povidla

Další recepty a články

Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Jablečná povidla
Jablečná povidla
Jablečná povidla
Jablečná povidla

Hrušková povidla

Co budete potřebovat

2,3 kg hrušek
2 lžíce octa
500 g cukru krupice
½ lžičky skořice
6 lžic rumu
3 ks hřebíčku
1/3 lžičky muškátového květu

Jak na to?

1. Hrušky umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.

2. Pak hrušky posypte rovnoměrně 250 g cukru a opět pečte 15 minut. Poté je posypte zbývajícím cukrem a pečte dalších 15 minut.

3. Po upečení hrušky přendejte do mísy, přidejte skořici, 5 lžic rumu a nadrcený hřebíček s muškátovým květem. Vše rozmixujte ponorným mixérem.

4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrušková povidla

Dezert Snadné Česká Zavařeniny Veganské Bezlepkové Bez laktózy Magazín 9/2021 Počet porcí: 1 1/2 l
(0)

Co budete potřebovat

2,3 kg hrušek
2 lžíce octa
500 g cukru krupice
½ lžičky skořice
6 lžic rumu
3 ks hřebíčku
1/3 lžičky muškátového květu

Jak na to?

1. Hrušky umyjte, zbavte jádřinců a nakrájejte na větší kusy. Vložte do hlubšího pekáče vyloženého pečicím papírem. U papíru nechte vyšší okraje. Polijte octem, promíchejte a pečte v troubě předehřáté na 230 °C 25 minut.

2. Pak hrušky posypte rovnoměrně 250 g cukru a opět pečte 15 minut. Poté je posypte zbývajícím cukrem a pečte dalších 15 minut.

3. Po upečení hrušky přendejte do mísy, přidejte skořici, 5 lžic rumu a nadrcený hřebíček s muškátovým květem. Vše rozmixujte ponorným mixérem.

4. Ještě horká povidla přelijte opatrně do sterilizovaných sklenic, zakápněte zbytkem rumu, zavřete a otočte dnem vzhůru, dokud nevychladnou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla
Švestková povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Ostružinová povidla
Jablečná povidla
Jablečná povidla
Jablečná povidla
Jablečná povidla

Inspirujte se podobnými recepty