Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

700 ml vody
500 ml suchého bílého vína
300 g třtinového cukru
2 celé skořice
3 kousky badyánu
1 lžička mleté skořice
1⁄4 lžičky muškátového oříšku
4 hrušky
100 g hořké čokolády (70 %)
100 ml plnotučného mléka
40 g pistácií

Postup přípravy

1. Vodu, víno, cukr a koření přiveďte k varu. Do lázně vložte oloupané hrušky, snižte teplotu a nechte hodinu pozvolna vařit.
2. Hrušky vyjměte a nechte okapat. Zbývající tekutinu sceďte a zredukujte na sirup.
3. Čokoládu nalámanou na menší kousky rozpusťte ve vodní lázni a přimíchejte teplé mléko.
4. Hrušky podávejte namočené v rozpuštěné čokoládové směsi a ozdobené nadrobno nasekanými pistáciemi. Můžete je také zalít zbylým sirupem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení5

Další videorecepty