Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hráškový falafel s citronovomátovým dipem a koriandrem

Hráškový falafel s citronovomátovým dipem a koriandrem

Kouzla v kuchyni jdou dělat jednoduše a rychle. Překvapte rodinu a uvařte dubnové večeře do 30 minut, a navíc s dávkou jarní energie, zeleniny i bylinek. Tyto a spoustu dalších receptů podle vašich preferencí naleznete v aplikaci Můj Albert.

Ingredience

400 g mraženého hrášku
1 stroužek česneku NP Bio
1 cibule
60 g hladké mouky
6 g římského kmínu
6 g mletého koriandru
2 hrsti čerstvého koriandru
hrst čerstvé hladkolisté petrželky
4 g soli
pepř
100 g strouhanky
300 ml řepkového oleje
250 g bílého jogurtu
1 1⁄2 salátové okurky
2 snítky čerstvé máty
1⁄2 svazku ředkviček
15 ml červeného vinného octa

Postup přípravy

1. Ve vroucí vodě blanšírujte hrášek 1 minutu a sceďte. Vsypte do mixéru, přidejte oloupaný česnek, najemno nakrájenou 1⁄2 cibule, mouku, nadrcený římský kmín, mletý koriandr, hrst čerstvého koriandru, petrželku, sůl, pepř a vše rozmixujte na lepivé těsto.

2. Z těsta vyválejte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.

3. V rendlíku rozpalte olej na dostatečně vysokou teplotu pro smažení a usmažte všechny připravené kuličky dozlatova.

4. Mezitím si připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nastrouhanou omytou 1⁄2 okurky a nasekanou mátu. Dozdobte zbytkem koriandru a dejte stranou.

5. Do větší misky nakrájejte na dlouhé podélné plátky zbylou okurku. Přidejte na kostičky nakrájené zbylé cibule a očištěné, na plátky nakrájené 4 ředkvičky. Osolte a zalijte vinným octem. Vše promíchejte a podávejte k falafelu jako lehký salátek.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty