Hráškový falafel s citronovomátovým dipem a koriandrem
Ingredience
400 g | mraženého hrášku |
1 | stroužek česneku NP Bio |
1 | cibule |
60 g | hladké mouky |
6 g | římského kmínu |
6 g | mletého koriandru |
2 | hrsti čerstvého koriandru |
hrst čerstvé hladkolisté petrželky | |
4 g | soli |
pepř | |
100 g | strouhanky |
300 ml | řepkového oleje |
250 g | bílého jogurtu |
1 1⁄2 | salátové okurky |
2 | snítky čerstvé máty |
1⁄2 | svazku ředkviček |
15 ml | červeného vinného octa |
Postup přípravy
1. Ve vroucí vodě blanšírujte hrášek 1 minutu a sceďte. Vsypte do mixéru, přidejte oloupaný česnek, najemno nakrájenou 1⁄2 cibule, mouku, nadrcený římský kmín, mletý koriandr, hrst čerstvého koriandru, petrželku, sůl, pepř a vše rozmixujte na lepivé těsto.
2. Z těsta vyválejte kuličky o průměru 2 cm a obalte je ve strouhance.
3. V rendlíku rozpalte olej na dostatečně vysokou teplotu pro smažení a usmažte všechny připravené kuličky dozlatova.
4. Mezitím si připravte dip. V misce smíchejte jogurt, nastrouhanou omytou 1⁄2 okurky a nasekanou mátu. Dozdobte zbytkem koriandru a dejte stranou.
5. Do větší misky nakrájejte na dlouhé podélné plátky zbylou okurku. Přidejte na kostičky nakrájené zbylé cibule a očištěné, na plátky nakrájené 4 ředkvičky. Osolte a zalijte vinným octem. Vše promíchejte a podávejte k falafelu jako lehký salátek.
Jak na to?
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY