
Hráškovo-špenátová polévka
Postup přípravy
Čtyři lžičky olivového oleje rozpalte ve středně velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vlijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte hrášek a opět přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 2–3 minuty. Vmíchejte omytý špenát a přiklopené vařte další 3 minuty. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte do ní pár lžic vody. Pak do polévky vmíchejte citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte pokapanou zbylým olejem a s volskými oky z křepelčích vajec.
Pomohl vám recept?
13hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod