×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Hráškovo-špenátová polévka

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené...
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Hráškovo-špenátová polévka

Co budete potřebovat

5 lžiček olivového oleje
1 středně velká cibule, najemno nasekaná
1 stroužek česneku, rozmělněný
400 ml kuřecího vývaru
450 g mraženého hrášku
230 g čerstvého špenátu AQ
11/2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
sůl, jemně mletý pepř
8 křepelčích vajec

Jak na to?

Čtyři lžičky olivového oleje rozpalte ve středně velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vlijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte hrášek a opět přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 2–3 minuty. Vmíchejte omytý špenát a přiklopené vařte další 3 minuty. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte do ní pár lžic vody. Pak do polévky vmíchejte citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte pokapanou zbylým olejem a s volskými oky z křepelčích vajec.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hráškovo-špenátová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Magazín 4/2012
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

5 lžiček olivového oleje
1 středně velká cibule, najemno nasekaná
1 stroužek česneku, rozmělněný
400 ml kuřecího vývaru
450 g mraženého hrášku
230 g čerstvého špenátu AQ
11/2 lžičky čerstvě vymačkané citronové šťávy
sůl, jemně mletý pepř
8 křepelčích vajec

Jak na to?

Čtyři lžičky olivového oleje rozpalte ve středně velkém hrnci na středním plameni. Přidejte cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte 3 minuty. Vlijte vývar a přiveďte k varu. Vsypte hrášek a opět přiveďte k varu. Snižte plamen a vařte 2–3 minuty. Vmíchejte omytý špenát a přiklopené vařte další 3 minuty. Pak polévku rozmixujte tyčovým mixérem. Pokud se vám zdá příliš hustá, přidejte do ní pár lžic vody. Pak do polévky vmíchejte citronovou šťávu a podle chuti osolte a opepřete. Polévku podávejte pokapanou zbylým olejem a s volskými oky z křepelčích vajec.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Polévka z pečené dýně
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš

Inspirujte se podobnými recepty