Albert logo
  • Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Hrachová kaše s uzeným masem a kyselou okurkou je tradiční český pokrm, který spojuje jednoduchost s vydatnou chutí. Hrách, základní ingredience, byl v minulosti považován za hlavní jídlo české kuchyně, dokonce se uvádí, že mu patří první místo mezi hlavními jídly. Tento recept na hrachovou kaši přináší do vaší kuchyně kousek historie a domácí pohody.
Hrachová kaše s uzeným a okurkou
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hrách 500 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Sádlo 2 plž
  • Mouka hladká 1 plž
  • Mléko 120 ml
  • Česnek 3 strouž.
  • Majoránka sušená
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Uzené maso 4 ks
  • Kyselé okurky
  • Pepř
  • Máslo 3 plž
  • Hrách 500 g
  • Bujón zeleninový 1 ks
  • Bobkový list 2 ks
  • Sádlo 2 plž
  • Mouka hladká 1 plž
  • Mléko 120 ml
  • Česnek 3 strouž.
  • Majoránka sušená
  • Sůl
  • Cibule 1 ks
  • Uzené maso 4 ks
  • Kyselé okurky
  • Pepř
  • Máslo 3 plž
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

Doručíme neporazitelné ceny Albert Online
Doručíme neporazitelné ceny Albert Online

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.