×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Zajímá Vás, jakých nejčastějších chyb se lidé dopouštějí při přípravě zeleniny? A čemu se tedy vyhnout a jak postupovat při úpravě zeleniny? Podívejte se na náš článek od opravdového mistra Zdeňka Pohlreicha Nejčastější chyby při úpravě zeleniny, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

500 g hrachu
1 kostka zeleninového bujonu
2 bobkové listy
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
120 ml mléka
3 stroužky cesneku, rozmelnené nožem
majoránka
sůl, pepr
3 lžíce másla
1 cibule, nakrájená na kolecka
4 plátky uzeného masa
sterilované okurky k podávání

Jak na to?

1. Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s kostkou bujonu a bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený.

2. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpenit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou, s plátkem ohrátého uzeného a okurkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Luštěniny , Majoránka Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (74)

Zajímá Vás, jakých nejčastějších chyb se lidé dopouštějí při přípravě zeleniny? A čemu se tedy vyhnout a jak postupovat při úpravě zeleniny? Podívejte se na náš článek od opravdového mistra Zdeňka Pohlreicha Nejčastější chyby při úpravě zeleniny, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

500 g hrachu
1 kostka zeleninového bujonu
2 bobkové listy
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
120 ml mléka
3 stroužky cesneku, rozmelnené nožem
majoránka
sůl, pepr
3 lžíce másla
1 cibule, nakrájená na kolecka
4 plátky uzeného masa
sterilované okurky k podávání

Jak na to?

1. Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s kostkou bujonu a bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený.

2. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpenit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou, s plátkem ohrátého uzeného a okurkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty