×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené...
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel

Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Zajímá Vás, jakých nejčastějších chyb se lidé dopouštějí při přípravě zeleniny? A čemu se tedy vyhnout a jak postupovat při úpravě zeleniny? Podívejte se na náš článek od opravdového mistra Zdeňka Pohlreicha Nejčastější chyby při úpravě zeleniny, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

500 g hrachu
1 kostka zeleninového bujonu
2 bobkové listy
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
120 ml mléka
3 stroužky cesneku, rozmelnené nožem
majoránka
sůl, pepr
3 lžíce másla
1 cibule, nakrájená na kolecka
4 plátky uzeného masa
sterilované okurky k podávání

Jak na to?

1. Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s kostkou bujonu a bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený.

2. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpenit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou, s plátkem ohrátého uzeného a okurkami.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hrachová kaše s uzeným a okurkou

Hlavní chod Velmi snadné Česká Luštěniny Magazín 2/2011
Průměrné hodnocení 4 (69)

Zajímá Vás, jakých nejčastějších chyb se lidé dopouštějí při přípravě zeleniny? A čemu se tedy vyhnout a jak postupovat při úpravě zeleniny? Podívejte se na náš článek od opravdového mistra Zdeňka Pohlreicha Nejčastější chyby při úpravě zeleniny, kde naleznete mnoho užitečných rad a tipů, které zúročíte nejen ve Vaší kuchyni.

Co budete potřebovat

500 g hrachu
1 kostka zeleninového bujonu
2 bobkové listy
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
120 ml mléka
3 stroužky cesneku, rozmelnené nožem
majoránka
sůl, pepr
3 lžíce másla
1 cibule, nakrájená na kolecka
4 plátky uzeného masa
sterilované okurky k podávání

Jak na to?

1. Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s kostkou bujonu a bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený.

2. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpenit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou, s plátkem ohrátého uzeného a okurkami.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Polévka z červené čočky
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Zapečené bílé fazole
Congrí
Congrí
Congrí
Congrí
Falafel
Falafel
Falafel
Falafel

Inspirujte se podobnými recepty