Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

500 g hrachu
1 kostka zeleninového bujonu
2 bobkové listy
2 lžíce sádla
1 lžíce hladké mouky
120 ml mléka
3 stroužky cesneku, rozmelnené nožem
majoránka
sůl, pepr
3 lžíce másla
1 cibule, nakrájená na kolecka
4 plátky uzeného masa
sterilované okurky k podávání

Postup přípravy

1. Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s kostkou bujonu a bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený.

2. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpenit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou, s plátkem ohrátého uzeného a okurkami.

Pomohl vám recept?
117hodnocení4

Další videorecepty