Hrachová kaše s uzeným a okurkou
Ingredience
500 g | hrachu |
1 | kostka zeleninového bujonu |
2 | bobkové listy |
2 | lžíce sádla |
1 | lžíce hladké mouky |
120 ml | mléka |
3 | stroužky cesneku, rozmelnené nožem |
majoránka | |
sůl, pepr | |
3 | lžíce másla |
1 | cibule, nakrájená na kolecka |
4 | plátky uzeného masa |
sterilované okurky k podávání |
Postup přípravy
1. Hrách několikrát propláchněte a přes noc nebo aspoň na tři až čtyři hodiny namočte do čisté vody. Ve stejné vodě ho dejte vařit s kostkou bujonu a bobkovými listy. Vody dejte jen tolik, aby byl hrách ponořený.
2. Až bude hrách uvařený, vyjměte bobkové listy a rozmixujte ho. Sádlo rozpusťte v jiném hrnci, přidejte mouku a nechte ji zpenit, zalijte mlékem, krátce povařte a pak přidejte hrách, česnek, sůl a pepř a pět minut zahřívejte. Kaši zjemněte lžící másla. Zbylé máslo rozpusťte v pánvi a dozlatova na něm osmahněte cibuli. Kaši podávejte ozdobenou cibulkou, s plátkem ohrátého uzeného a okurkami.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY