Hovězí žebírka na pivu
Ingredience
1 | cibule |
4 | stroužky česneku |
1 | mrkev |
1 | kořenová petržel |
1⁄2 | celeru |
30 ml | slunečnicového oleje |
800 g | hovězích žeber s kostí |
100 g | rajčatového protlaku |
500 ml | piva |
300 ml | vody |
1 | kostka hovězího bujónu |
2 | bobkové listy |
1 | lžíce medu |
pepř | |
sůl | |
1 | snítka čerstvého tymiánu |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
1 | snítka čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. Očištěnou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájejte na hranolky.
2. V pekáči rozpalte 2 lžíce oleje a zatáhněte žebra. Vyjměte je a odložte stranou. Do pekáče nalijte zbytek oleje a opečte cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidejte plátky česneku, protlak a pokračujte v restování.
3. Zalijte pivem a vodou. Přidejte bujón, bobkový list, med, pepř, sůl, lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu. Promíchejte a nakonec do pekáče vložte žebra.
4. Pečte v troubě 3 hodiny na 160 °C. V případě potřeby podlévejte.
5. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY