Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
1 kořenová petržel
1⁄2 celeru
30 ml slunečnicového oleje
800 g hovězích žeber s kostí
100 g rajčatového protlaku
500 ml piva
300 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
2 bobkové listy
1 lžíce medu
pepř
sůl
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 snítka čerstvé petržele

Postup přípravy

1. Očištěnou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájejte na hranolky.

2. V pekáči rozpalte 2 lžíce oleje a zatáhněte žebra. Vyjměte je a odložte stranou. Do pekáče nalijte zbytek oleje a opečte cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidejte plátky česneku, protlak a pokračujte v restování.

3. Zalijte pivem a vodou. Přidejte bujón, bobkový list, med, pepř, sůl, lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu. Promíchejte a nakonec do pekáče vložte žebra.

4. Pečte v troubě 3 hodiny na 160 °C. V případě potřeby podlévejte.

5. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty