Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Hovězí žebírka na pivu

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Hovězí žebírka na pivu

Co budete potřebovat

1 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
1 kořenová petržel
1⁄2 celeru
30 ml slunečnicového oleje
800 g hovězích žeber s kostí
100 g rajčatového protlaku
500 ml piva
300 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
2 bobkové listy
1 lžíce medu
pepř
sůl
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 snítka čerstvé petržele

Jak na to?

1. Očištěnou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájejte na hranolky.

2. V pekáči rozpalte 2 lžíce oleje a zatáhněte žebra. Vyjměte je a odložte stranou. Do pekáče nalijte zbytek oleje a opečte cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidejte plátky česneku, protlak a pokračujte v restování.

3. Zalijte pivem a vodou. Přidejte bujón, bobkový list, med, pepř, sůl, lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu. Promíchejte a nakonec do pekáče vložte žebra.

4. Pečte v troubě 3 hodiny na 160 °C. V případě potřeby podlévejte.

5. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí žebírka na pivu

Hlavní chod Snadné Maso Bez laktózy Magazín 6/2021
(0)

Co budete potřebovat

1 cibule
4 stroužky česneku
1 mrkev
1 kořenová petržel
1⁄2 celeru
30 ml slunečnicového oleje
800 g hovězích žeber s kostí
100 g rajčatového protlaku
500 ml piva
300 ml vody
1 kostka hovězího bujónu
2 bobkové listy
1 lžíce medu
pepř
sůl
1 snítka čerstvého tymiánu
1 snítka čerstvého rozmarýnu
1 snítka čerstvé petržele

Jak na to?

1. Očištěnou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájejte na hranolky.

2. V pekáči rozpalte 2 lžíce oleje a zatáhněte žebra. Vyjměte je a odložte stranou. Do pekáče nalijte zbytek oleje a opečte cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidejte plátky česneku, protlak a pokračujte v restování.

3. Zalijte pivem a vodou. Přidejte bujón, bobkový list, med, pepř, sůl, lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu. Promíchejte a nakonec do pekáče vložte žebra.

4. Pečte v troubě 3 hodiny na 160 °C. V případě potřeby podlévejte.

5. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty