
Hovězí žebírka na pivu
Ingredience
1 | cibule |
4 | stroužky česneku |
1 | mrkev |
1 | kořenová petržel |
1⁄2 | celeru |
30 ml | slunečnicového oleje |
800 g | hovězích žeber s kostí |
100 g | rajčatového protlaku |
500 ml | piva |
300 ml | vody |
1 | kostka hovězího bujónu |
2 | bobkové listy |
1 | lžíce medu |
pepř | |
sůl | |
1 | snítka čerstvého tymiánu |
1 | snítka čerstvého rozmarýnu |
1 | snítka čerstvé petržele |
Postup přípravy
1. Očištěnou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na plátky. Oloupanou mrkev, petržel a celer nakrájejte na hranolky.
2. V pekáči rozpalte 2 lžíce oleje a zatáhněte žebra. Vyjměte je a odložte stranou. Do pekáče nalijte zbytek oleje a opečte cibuli, mrkev, petržel a celer. Přidejte plátky česneku, protlak a pokračujte v restování.
3. Zalijte pivem a vodou. Přidejte bujón, bobkový list, med, pepř, sůl, lístky tymiánu a jehličky rozmarýnu. Promíchejte a nakonec do pekáče vložte žebra.
4. Pečte v troubě 3 hodiny na 160 °C. V případě potřeby podlévejte.
5. Servírujte posypané nasekanou petrželkou a jako přílohu doporučujeme čerstvý chléb.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod