Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

½ kg kořenové zeleniny (mrkev, celer,
petržel)
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
6 kuliček nového koření
12 kuliček pepře
6 bobkových listů
1 kg hovězího na polévku
sůl a čerstvě mletý pepř
Na celestýnské nudle
2 vejce
250 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl
hrst čerstvé petrželky, nasekané
nadrobno
máslo na opečení

Postup přípravy

Zeleninu nakrájejte nadrobno. Z cibule oloupejte pouze vrchní vrstvu slupky, stroužky česneku jen rozkrojte. Vše osmahněte na oleji, přidejte koření a maso, osolte a opepřete. Přilijte 3 litry vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout, tedy sotva bublat, alespoň 2,5 hodiny. Během vaření sbírejte pěnu. Vývar sceďte přes jemný cedník, dochuťte, maso oberte z kostí, nakrájejte a dejte zpět do polévky.
Podávejte s celestýnskými nudlemi. Ty připravíte jako těsto na palačinky. Rozšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a petrželkou na hladké těsto. Na máslem vymazané pánvi pečte tenké palačinky. Hotové je nakrájejte na nudličky. Nudle vkládejte do polévky až při podávání, jinak se v polévce rozmočí.

Pomohl vám recept?
24hodnocení4

Další videorecepty