Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
Ingredience
½ kg | kořenové zeleniny (mrkev, celer, |
petržel) | |
1 | cibule |
4 | stroužky česneku |
1 | lžíce olivového oleje |
6 | kuliček nového koření |
12 | kuliček pepře |
6 | bobkových listů |
1 kg | hovězího na polévku |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
Na celestýnské nudle | |
---|---|
2 | vejce |
250 ml | mléka |
150 g | polohrubé mouky |
sůl | |
hrst čerstvé petrželky, nasekané | |
nadrobno | |
máslo na opečení |
Postup přípravy
Zeleninu nakrájejte nadrobno. Z cibule oloupejte pouze vrchní vrstvu slupky, stroužky česneku jen rozkrojte. Vše osmahněte na oleji, přidejte koření a maso, osolte a opepřete. Přilijte 3 litry vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout, tedy sotva bublat, alespoň 2,5 hodiny. Během vaření sbírejte pěnu. Vývar sceďte přes jemný cedník, dochuťte, maso oberte z kostí, nakrájejte a dejte zpět do polévky.
Podávejte s celestýnskými nudlemi. Ty připravíte jako těsto na palačinky. Rozšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a petrželkou na hladké těsto. Na máslem vymazané pánvi pečte tenké palačinky. Hotové je nakrájejte na nudličky. Nudle vkládejte do polévky až při podávání, jinak se v polévce rozmočí.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY