
Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi
Ingredience
½ kg | kořenové zeleniny (mrkev, celer, |
petržel) | |
1 | cibule |
4 | stroužky česneku |
1 | lžíce olivového oleje |
6 | kuliček nového koření |
12 | kuliček pepře |
6 | bobkových listů |
1 kg | hovězího na polévku |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
Na celestýnské nudle | |
---|---|
2 | vejce |
250 ml | mléka |
150 g | polohrubé mouky |
sůl | |
hrst čerstvé petrželky, nasekané | |
nadrobno | |
máslo na opečení |
Postup přípravy
Zeleninu nakrájejte nadrobno. Z cibule oloupejte pouze vrchní vrstvu slupky, stroužky česneku jen rozkrojte. Vše osmahněte na oleji, přidejte koření a maso, osolte a opepřete. Přilijte 3 litry vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout, tedy sotva bublat, alespoň 2,5 hodiny. Během vaření sbírejte pěnu. Vývar sceďte přes jemný cedník, dochuťte, maso oberte z kostí, nakrájejte a dejte zpět do polévky.
Podávejte s celestýnskými nudlemi. Ty připravíte jako těsto na palačinky. Rozšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a petrželkou na hladké těsto. Na máslem vymazané pánvi pečte tenké palačinky. Hotové je nakrájejte na nudličky. Nudle vkládejte do polévky až při podávání, jinak se v polévce rozmočí.
Pomohl vám recept?
24hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod