×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová...
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Co budete potřebovat

½ kg kořenové zeleniny (mrkev, celer,
petržel)
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
6 kuliček nového koření
12 kuliček pepře
6 bobkových listů
1 kg hovězího na polévku
sůl a čerstvě mletý pepř
Na celestýnské nudle
2 vejce
250 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl
hrst čerstvé petrželky, nasekané
nadrobno
máslo na opečení

Jak na to?

Zeleninu nakrájejte nadrobno. Z cibule oloupejte pouze vrchní vrstvu slupky, stroužky česneku jen rozkrojte. Vše osmahněte na oleji, přidejte koření a maso, osolte a opepřete. Přilijte 3 litry vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout, tedy sotva bublat, alespoň 2,5 hodiny. Během vaření sbírejte pěnu. Vývar sceďte přes jemný cedník, dochuťte, maso oberte z kostí, nakrájejte a dejte zpět do polévky.
Podávejte s celestýnskými nudlemi. Ty připravíte jako těsto na palačinky. Rozšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a petrželkou na hladké těsto. Na máslem vymazané pánvi pečte tenké palačinky. Hotové je nakrájejte na nudličky. Nudle vkládejte do polévky až při podávání, jinak se v polévce rozmočí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí vývar s celestýnskými nudlemi

Polévka Náročné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (1)

Co budete potřebovat

½ kg kořenové zeleniny (mrkev, celer,
petržel)
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
6 kuliček nového koření
12 kuliček pepře
6 bobkových listů
1 kg hovězího na polévku
sůl a čerstvě mletý pepř
Na celestýnské nudle
2 vejce
250 ml mléka
150 g polohrubé mouky
sůl
hrst čerstvé petrželky, nasekané
nadrobno
máslo na opečení

Jak na to?

Zeleninu nakrájejte nadrobno. Z cibule oloupejte pouze vrchní vrstvu slupky, stroužky česneku jen rozkrojte. Vše osmahněte na oleji, přidejte koření a maso, osolte a opepřete. Přilijte 3 litry vody a nechte na slabém plameni pomalu táhnout, tedy sotva bublat, alespoň 2,5 hodiny. Během vaření sbírejte pěnu. Vývar sceďte přes jemný cedník, dochuťte, maso oberte z kostí, nakrájejte a dejte zpět do polévky.
Podávejte s celestýnskými nudlemi. Ty připravíte jako těsto na palačinky. Rozšlehejte vejce s mlékem, moukou, solí a petrželkou na hladké těsto. Na máslem vymazané pánvi pečte tenké palačinky. Hotové je nakrájejte na nudličky. Nudle vkládejte do polévky až při podávání, jinak se v polévce rozmočí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka
Thajská krevetová polévka

Inspirujte se podobnými recepty