Hovězí t-bone steak s cibulovým čatní
Ingredience
500 g | červené cibule |
20 ml | olivového oleje |
10 g | másla |
1 | chilli paprička |
200 g | cukru krystalu |
sůl | |
2 | snítky čerstvého tymiánu |
200 ml | balsamikového octa |
4 | hovězí T-bone steaky Albert Excellent |
pepř | |
1⁄2 | lžičky chilli vloček |
100 g | špeku |
Postup přípravy
1. Oloupejte cibuli, nakrájejte ji na půlkolečka a v pánvi orestujte na rozpáleném oleji a másle.
2. Chilli papričku zbavte semínek, nadrobno nakrájejte a přidejte k cibuli. Přisypte cukr, lžičku soli a lístky tymiánu. Přilijte balsamikový ocet a za občasného míchání vařte 30 minut na mírném ohni.
3. U steaků pokojové teploty prořízněte vnější tukovou vrstvu na několika místech, aby se na grilu nekroutily. Osolte, opepřete a posypte chilli vločkami. Rozpálenou grilovací mřížku potřete špekem. Grilujte 2,5–6 minut z každé strany dle preference a tloušťky. Hotový T-bone steak zabalte do alobalu a nechte 5 minut odpočinout.
4. Steaky podávejte s cibulovým čatní.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY