Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Hovězí steak

Hovězí steak

Připravit vynikající šťavnatý steak s nádhernou barvou není nic těžkého. Velmi záleží na kvalitě masa a s řadou Albert Excellent nešlápnete vedle. Vyzkoušejte tento jednoduchý postup.

Ingredience

250 g hovězího steaku Albert Excellent (Queensland steak)
1 stroužek česneku
1 malá cibule
1⁄2 lžičky mletého černého pepře
1⁄2 lžičky sušeného oregana
1 dl piva (pro mexickou kuchyni Corona)
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1. Očištěné maso vložte do marinády z prolisovaného česneku, cibule nakrájené najemno, pepře, oregana a piva. Nechte marinovat nejméně 6 hodin, ideálně přes noc.
2. Steak vložte na rozpálený olej. Použijte pánev s tlustým dnem a nepřilnavým povrchem.
3. Nechte zatáhnout.
4. Pro velmi jemně propečený steak (rare) opékejte 1,5–3 minuty z každé strany, pro středně propečený (medium) 3–5 minut z každé strany, pro kompletně propečený (well done) 5–7 minut z každé strany.
5. Vyjměte z pánve a nechte cca 3 minuty odpočinout.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty