Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Hovězí steak

Další recepty a články

Mexický salát s grilovanými...
Mexický salát...
Mexický salát s grilovanými...
Mexický salát s grilovanými...
Krůtí quesadillas
Krůtí quesadillas
Krůtí quesadillas
Krůtí quesadillas
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Tacos s vepřovou panenkou
Tacos s vepřovou...
Tacos s vepřovou panenkou
Tacos s vepřovou panenkou

Hovězí steak

Co budete potřebovat

250 g hovězího steaku Albert Excellent (Queensland steak)
1 stroužek česneku
1 malá cibule
1⁄2 lžičky mletého černého pepře
1⁄2 lžičky sušeného oregana
1 dl piva (pro mexickou kuchyni Corona)
2 lžíce olivového oleje

Jak na to?

1. Očištěné maso vložte do marinády z prolisovaného česneku, cibule nakrájené najemno, pepře, oregana a piva. Nechte marinovat nejméně 6 hodin, ideálně přes noc.
2. Steak vložte na rozpálený olej. Použijte pánev s tlustým dnem a nepřilnavým povrchem.
3. Nechte zatáhnout.
4. Pro velmi jemně propečený steak (rare) opékejte 1,5–3 minuty z každé strany, pro středně propečený (medium) 3–5 minut z každé strany, pro kompletně propečený (well done) 5–7 minut z každé strany.
5. Vyjměte z pánve a nechte cca 3 minuty odpočinout.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí steak

Hlavní chod Velmi snadné Mexická Maso Bez laktózy Magazín 3/2019 Počet porcí: 1 steak
(0)
Připravit vynikající šťavnatý steak s nádhernou barvou není nic těžkého. Velmi záleží na kvalitě masa a s řadou Albert Excellent nešlápnete vedle. Vyzkoušejte tento jednoduchý postup.

Co budete potřebovat

250 g hovězího steaku Albert Excellent (Queensland steak)
1 stroužek česneku
1 malá cibule
1⁄2 lžičky mletého černého pepře
1⁄2 lžičky sušeného oregana
1 dl piva (pro mexickou kuchyni Corona)
2 lžíce olivového oleje

Jak na to?

1. Očištěné maso vložte do marinády z prolisovaného česneku, cibule nakrájené najemno, pepře, oregana a piva. Nechte marinovat nejméně 6 hodin, ideálně přes noc.
2. Steak vložte na rozpálený olej. Použijte pánev s tlustým dnem a nepřilnavým povrchem.
3. Nechte zatáhnout.
4. Pro velmi jemně propečený steak (rare) opékejte 1,5–3 minuty z každé strany, pro středně propečený (medium) 3–5 minut z každé strany, pro kompletně propečený (well done) 5–7 minut z každé strany.
5. Vyjměte z pánve a nechte cca 3 minuty odpočinout.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Mexický salát s grilovanými...
Mexický salát s grilovanými...
Mexický salát s grilovanými...
Mexický salát s grilovanými...
Krůtí quesadillas
Krůtí quesadillas
Krůtí quesadillas
Krůtí quesadillas
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Chilli con carne
Tacos s vepřovou panenkou
Tacos s vepřovou panenkou
Tacos s vepřovou panenkou
Tacos s vepřovou panenkou

Inspirujte se podobnými recepty