×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Hovězí na víně s parmazánovými bramborami

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety,...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka

Hovězí na víně s parmazánovými bramborami

Co budete potřebovat

700 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na plátky
25 g másla
50 g parmazánu, nastrouhaného
140 g libové slaniny, na kostičky
lístky ze 2 snítek čerstvého oregana
Na hovězí na červeném víně
rostlinný olej na opékání
2 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě namletý pepř
750 g hovězího zadního masa nebo kližky, nakrájeného na kostky 2 × 2 cm
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
300 g mrkve, nakrájené na hranolky
2 stroužky česneku, nadrcené
100 ml červeného vína
400 ml hovězího vývaru
2 bobkové listy
5 snítek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Začínám hovězím. V pánvi rozpálím lžíci oleje. V míse promíchám mouku, sůl a pepř a ve směsi obalím kostky masa. Po částech je ze všech stran osmahnu dozlatohněda. Pokud je třeba, přiliju další olej. Opečené maso přendám do kastrolu.
Do pánve přidám další lžíci oleje a krátce osmahnu cibuli a mrkev. Pánev zakryju, stáhnu plamen a dusím asi 10–12 minut, odklopím a ještě chvíli opékám, až začne cibule a mrkev hnědnout. Přidám česnek a nechám ho minutu osmahnout. Přiliju víno, promíchám a nechám minutu vařit, pak celou směs přendám do kastrolu s masem. Přidám vývar, bobkový list a tymián, přiklopím a zvolna dusím 2,5–3 hodiny, až se maso skoro rozpadá. Pokud je omáčka moc řídká, sundám poklici a vařím, až zhoustne.
Troubu předehřeju na 220 °C. Mezitím vařím brambory v osolené vodě asi 10 minut, až jsou skoro hotové. Sliju je, promíchám s máslem a polovinou parmazánu. V pánvi osmahnu slaninu, přidám oregano a maso na víně, promíchám a ohřeju. Směs přendám do zapékací mísy, nahoru vyskládám brambory, a posypu zbylým parmazánem. Zapékám asi 20 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Hovězí na víně s parmazánovými bramborami

Hlavní chod Náročné Česká Oregano , Tymián Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 4 (25)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

700 g moučných brambor, oloupaných a nakrájených na plátky
25 g másla
50 g parmazánu, nastrouhaného
140 g libové slaniny, na kostičky
lístky ze 2 snítek čerstvého oregana
Na hovězí na červeném víně
rostlinný olej na opékání
2 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě namletý pepř
750 g hovězího zadního masa nebo kližky, nakrájeného na kostky 2 × 2 cm
1 cibule, nakrájená na tenké plátky
300 g mrkve, nakrájené na hranolky
2 stroužky česneku, nadrcené
100 ml červeného vína
400 ml hovězího vývaru
2 bobkové listy
5 snítek čerstvého tymiánu

Jak na to?

Začínám hovězím. V pánvi rozpálím lžíci oleje. V míse promíchám mouku, sůl a pepř a ve směsi obalím kostky masa. Po částech je ze všech stran osmahnu dozlatohněda. Pokud je třeba, přiliju další olej. Opečené maso přendám do kastrolu.
Do pánve přidám další lžíci oleje a krátce osmahnu cibuli a mrkev. Pánev zakryju, stáhnu plamen a dusím asi 10–12 minut, odklopím a ještě chvíli opékám, až začne cibule a mrkev hnědnout. Přidám česnek a nechám ho minutu osmahnout. Přiliju víno, promíchám a nechám minutu vařit, pak celou směs přendám do kastrolu s masem. Přidám vývar, bobkový list a tymián, přiklopím a zvolna dusím 2,5–3 hodiny, až se maso skoro rozpadá. Pokud je omáčka moc řídká, sundám poklici a vařím, až zhoustne.
Troubu předehřeju na 220 °C. Mezitím vařím brambory v osolené vodě asi 10 minut, až jsou skoro hotové. Sliju je, promíchám s máslem a polovinou parmazánu. V pánvi osmahnu slaninu, přidám oregano a maso na víně, promíchám a ohřeju. Směs přendám do zapékací mísy, nahoru vyskládám brambory, a posypu zbylým parmazánem. Zapékám asi 20 minut.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Boloňské špagety, které...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Jmenovka
zapichovací
3 ks v balení
sleva 66 %
15 bodů + 1990 bez bodů 59

k popsání a označení rostlin
na záhonku či v květináčích

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019