Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Houstičky s pomerančovou omáčkou

Houstičky s pomerančovou omáčkou

Ingredience

190 g másla
60 ml smetany ke šlehání (30 %)
2 lžíce medu
265 g cukru krystalu
2 lžičky kukuřičného škrobu
2 bio pomeranče
¼ lžičky muškátového oříšku
sůl
2 velká vejce
120 ml podmáslí
120 ml plnotučného mléka
435 g hladké mouky
2 lžičky prášku do pečiva

Postup přípravy

1.Na medové máslo vyšlehejte 115 g másla spolu se smetanou a medem do krémové konzistence. Přendejte do servírovací misky a nechte stranou.

2.Na pomerančovou omáčku promíchejte 200 g cukru se lžičkou škrobu. Do hrnce vlijte šťávu a kůru z pomerančů, vsypte muškátový oříšek, špetku soli a cukr se škrobem. Přiveďte k varu. Za stálého míchání zredukujte na omáčku. Přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte vychladnout.

3.Troubu předehřejte na 230 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V misce promíchejte vejce, podmáslí a mléko. Dvě lžíce směsi si schovejte na potření. Do druhé mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr, prášek do pečiva a sůl. Promíchejte a vložte kostičky zbylého másla. Zpracujte na drobenku. Poté přilijte vaječnomléčnou směs a zpracujte na lepivé těsto.

4.Pracovní plochu si dobře pomoučněte, včetně válečku a rukou. Těsto vyválejte na 2 cm vysoký plát a vykrajujte kolečka o průměru 5 cm. Vyskládejte je na plech, horní plochu pomažte zbylou vaječnou směsí. Zbytek těsta opět vyválejte a takto pokračujte, než zpracujete celé těsto.

5.Houstičky pečte 10–12 minut dozlatova. Nechte 10 minut odpočinout a ještě teplé podávejte. Rozkrojte, naplňte pomerančovou omáčkou a medovým máslem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty