Houstičky s pomerančovou omáčkou
Ingredience
190 g | másla |
60 ml | smetany ke šlehání (30 %) |
2 | lžíce medu |
265 g | cukru krystalu |
2 | lžičky kukuřičného škrobu |
2 | bio pomeranče |
¼ | lžičky muškátového oříšku |
sůl | |
2 | velká vejce |
120 ml | podmáslí |
120 ml | plnotučného mléka |
435 g | hladké mouky |
2 | lžičky prášku do pečiva |
Postup přípravy
1.Na medové máslo vyšlehejte 115 g másla spolu se smetanou a medem do krémové konzistence. Přendejte do servírovací misky a nechte stranou.
2.Na pomerančovou omáčku promíchejte 200 g cukru se lžičkou škrobu. Do hrnce vlijte šťávu a kůru z pomerančů, vsypte muškátový oříšek, špetku soli a cukr se škrobem. Přiveďte k varu. Za stálého míchání zredukujte na omáčku. Přelijte do misky, zakryjte fólií a nechte vychladnout.
3.Troubu předehřejte na 230 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V misce promíchejte vejce, podmáslí a mléko. Dvě lžíce směsi si schovejte na potření. Do druhé mísy prosejte mouku, přidejte zbylý cukr, prášek do pečiva a sůl. Promíchejte a vložte kostičky zbylého másla. Zpracujte na drobenku. Poté přilijte vaječnomléčnou směs a zpracujte na lepivé těsto.
4.Pracovní plochu si dobře pomoučněte, včetně válečku a rukou. Těsto vyválejte na 2 cm vysoký plát a vykrajujte kolečka o průměru 5 cm. Vyskládejte je na plech, horní plochu pomažte zbylou vaječnou směsí. Zbytek těsta opět vyválejte a takto pokračujte, než zpracujete celé těsto.
5.Houstičky pečte 10–12 minut dozlatova. Nechte 10 minut odpočinout a ještě teplé podávejte. Rozkrojte, naplňte pomerančovou omáčkou a medovým máslem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY