Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

100 ml mléka
2 menší chilli papričky
1 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce medu
100 g tmavé 70% čokolády
100 g mléčné 30% čokolády
1 kelímek smetany ke šlehání

Postup přípravy

Hledáte něco, co vás opravdu zahřeje? Odpověď zní horká čokoláda s chilli.

1) Mléko nalijte do rendlíku, přidejte 1 nasekanou chilli papričku a nechte přes noc louhovat.

2) Druhý den přidejte k mléku smetanu a med a přiveďte těsně pod bod varu.

3) Sejměte z ohně, vyndejte kousky papričky, přidejte obě nalámané čokolády a míchejte, dokud nezískáte krásně hustou horkou čokoládu.

4) Rozdělte ji do dvou kalíšků a podávejte s dotuha ušlehanou šlehačkou, ozdobenou kousky nakrájené druhé chilli papričky.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty