×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Horká chilli čokoláda
nad 60 minut , Dezert , Velmi snadné , Americká ,

Horká chilli čokoláda

Co budu potřebovat

100 ml mléka
2 menší chilli papričky
1 lžíce smetany ke šlehání
1 lžíce medu
100 g tmavé 70% čokolády
100 g mléčné 30% čokolády
1 kelímek smetany ke šlehání

Jak na to?

Mléko nalijte do rendlíku, přidejte 1 nasekanou chilli papričku a nechte přes noc louhovat. Druhý den přidejte k mléku smetanu a med a přiveďte těsně pod bod varu. Sejměte z ohně, vyndejte kousky papričky, přidejte obě nalámané čokolády a míchejte, dokud nezískáte krásně hustou horkou čokoládu. Rozdělte ji do dvou kalíšků a podávejte s dotuha ušlehanou šlehačkou, ozdobenou kousky nakrájené druhé chilli papričky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Americká krása

    Dezert 15 minut
  • Cookies z celozrnné mouky s vločkami

    Moučníky a koláče 45 minut
  • Vánoční muffiny s pralinkami

    Sladká jídla 30 minut