×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Harlekýn

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do...
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Harlekýn

Co budete potřebovat

550 ml smetany ke šlehání, 33–40%
150 g krupicového cukru
75 g kakaa holandského typu
máslo a hrubá mouka na vymazání
formy
5 vajec
1 sáček vanilkového cukru
130 g polohrubé mouky
4 lžíce oleje
25 g hořké čokolády, hrubě nastrouhané

Jak na to?

Den předem svařte na pařížskou šlehačku 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po vychladnutí uložte v chladničce.
Předehřejte troubu na 160°C. Vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 20 cm. Vejce rozklepněte do ohnivzdorné mísy, přidejte zbývající krupicový a vanilkový cukr, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 minut, aby se hmota zahřála. Sejměte a vyšlehejte do husté bílé pěny. Vmíchejte prosetou mouku s kakaem a nakonec olej. Těsto vlijte do formy a uhlaďte stěrkou do roviny. Pečte asi 40–45 minut tak, aby se těsto nelepilo na špejli. Nechte chvíli chladnout ve formě, pak odstraňte boky. Vychladlý dort překlopte na pečicí papír a rozkrojte napůl.
Vyšlehejte pařížskou šlehačku a zhruba třetinou potřete vršek spodního korpusu. Přiklopte druhým plátem a celý povrch i boky pomažte tmavou šlehačkou (část si nechte na dozdobení) a uhlaďte. Zbylých 200 ml smetany ke šlehání ušlehejte, ozdobte jí vršek dortu a dozdobte pařížskou šlehačkou a strouhanou čokoládou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Harlekýn

Dezert Snadné Sladká jídla Magazín 5/2015
Průměrné hodnocení 4 (19)

Co budete potřebovat

550 ml smetany ke šlehání, 33–40%
150 g krupicového cukru
75 g kakaa holandského typu
máslo a hrubá mouka na vymazání
formy
5 vajec
1 sáček vanilkového cukru
130 g polohrubé mouky
4 lžíce oleje
25 g hořké čokolády, hrubě nastrouhané

Jak na to?

Den předem svařte na pařížskou šlehačku 350 ml smetany s 30 g cukru a 35 g kakaa. Po vychladnutí uložte v chladničce.
Předehřejte troubu na 160°C. Vymažte a vysypte dortovou formu o průměru 20 cm. Vejce rozklepněte do ohnivzdorné mísy, přidejte zbývající krupicový a vanilkový cukr, postavte na hrnec s vroucí vodou a šlehejte 5 minut, aby se hmota zahřála. Sejměte a vyšlehejte do husté bílé pěny. Vmíchejte prosetou mouku s kakaem a nakonec olej. Těsto vlijte do formy a uhlaďte stěrkou do roviny. Pečte asi 40–45 minut tak, aby se těsto nelepilo na špejli. Nechte chvíli chladnout ve formě, pak odstraňte boky. Vychladlý dort překlopte na pečicí papír a rozkrojte napůl.
Vyšlehejte pařížskou šlehačku a zhruba třetinou potřete vršek spodního korpusu. Přiklopte druhým plátem a celý povrch i boky pomažte tmavou šlehačkou (část si nechte na dozdobení) a uhlaďte. Zbylých 200 ml smetany ke šlehání ušlehejte, ozdobte jí vršek dortu a dozdobte pařížskou šlehačkou a strouhanou čokoládou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Borůvkový dezert do skleničky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty